Programări on-line pentru preschimbarea permisului de conducere


De la începutul acestei luni, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Caraş-Severin pune la dispoziţia cetăţenilor care doresc preschimbarea permisului de conducere un sistem de programări on-line, pentru a scurta timpul de aşteptare la ghişeu. Astfel, accesând link-ul http://www.drpciv.ro/rezervarecs/preschimbare.php, care poate fi găsit şi pe pagina oficială a Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, www.prefcs.ro, solicitantul are posibilitatea alegerii datei în care doreşte să se prezinte pentru depunerea documentelor.

Rezervarea se poate efectua numai pentru următoarele două luni calendaristice (fără zilele de sâmbătă şi duminică), cu excepţia sărbătorilor legale. Odată efectuată rezervarea, aplicaţia nu va mai permite o altă rezervare decât după expirarea acesteia.

Solicitanţii se vor prezenta la ghişeul de preschimbare permise la ora şi data rezervată, având asupra lor dosarul, cartea de identitate, permisul de conducere şi rezervarea listată. Rezervările pentru ziua curentă pot fi efectuate doar până la ora 08:00, am fost informaţi de la Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin.

În perioada 2-15 martie, persoanele cu bon de programare on-line vor avea prioritate faţă de persoanele fără programare, urmând ca, începând cu data de 15 martie, preschimbarea permisului de conducere să se facă numai în baza programării prealabile on-line. (M. Doman)