Caransebeşul, victorie la pas în TeiuşViitorul Caransebeş – Foresta Armeniş 6-0 (4-0)
În etapa cu numărul 5 a Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a întâlnit duminică, 7 octombrie, pe Foresta Armeniş.
Gazdele şi-au trecut în cont prima ocazie în minutul 4, când Frenţ, aflat la 8 metri, a înţepat o centrare venită de pe partea stângă, însă portarul Ruicu-Kozma a avut un reflex excelent, după care a reţinut, în doi timpi, balonul. Caransebeşenii au deschis scorul în minutul 9, Rotea angajându-l cu o pasă filtrantă pe Negoescu, acesta a avansat şi, deşi talonat de F. Dragomir, a şutat sec la colţul scurt, învingându-l pe goal-keeper-ul oaspeţilor.
Singura ocazie a Forestei s-a consemnat în minutul 11, atunci când Dorca, aflat pe dreapta, a şutat din careu, balonul trecând peste poarta apărată de Socaci.
Două minute mai târziu, Rotea a fost angajat în adâncime cu o pasă trimisă peste apărarea Forestei, a driblat portarul, însă I. Dragomir a scos de pe linia porţii. Tot Rotea putea să înscrie în minutul 15, când a beneficiat de o pasă bună de la Negrei, însă şutul său de pe partea stângă, din unghi, s-a oprit în plasa laterală. În minutul 20, Nicola a irosit o ocazie cât roata carului, şutul său cu latul, de la 10 metri, după o centrare venită de la Cărăuşu, ducându-se peste transversala porţii apărate de Ruicu-Kozma. Goal-keeper-ul Forestei s-a evidenţiat şi în minutul 22, când a reuşit să respingă şutul din 6 metri al lui Frenţ.
Frenţ s-a revanşat pentru această ratare în minutul 27, când a centrat pe jos, perfect, de pe aripa dreaptă, iar Negoescu a trimis un voleu imparabil de la 11 metri, învingându-l pentru a doua oară pe portarul Forestei.
Acelaşi Negoescu putea să mai înscrie o dată în minutul 30, când Rotea a centrat de pe aceeaşi parte dreaptă, însă reluarea atacantului caransebeşean, de la 6 metri, a şters stâlpul stâng al porţii oaspeţilor. În minutul 32, Frenţ a mai avut o pătrundere pe aceeaşi parte dreaptă şi, deşi talonat de Todor, a pătruns în careu şi a şutat puternic, însă Ruicu-Kozma a fost din nou la post.
Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 33, când Frenţ, aflat pe dreapta, a centrat în careu, iar Nicola a pus latul la 10 metri, fără speranţe pentru portarul Forestei.
Ruicu-Kozma a avut ocazia să se evidenţieze din nou în minutul 37, când Rotea a luat o acţiune pe partea stângă, a avansat spre centru driblând trei adversari, însă şutul său la 17 metri a fost respins de goal-keeper-ul oaspeţilor.
Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 39, în urma unei faze în care Frenţ a pătruns pe dreapta, a trecut de I. Dragomir, a intrat în careu şi l-a executat pe Ruicu-Kozma cu un şut puternic la colţul scurt.
În partea a doua, gazdele au ridicat piciorul de pe acceleraţie, astfel că prima ocazie le-a aparţinut celor de la Foresta, în minutul 63 Ianoşiga şutând de la 10 metri, însă balonul a fost respins în ultimul moment de Rotea.
Caransebeşenii îşi puteau mări avantajul în minutul 72, însă şutul lui Nicoară din unghi, din interiorul careului, a zguduit bara transversală a porţii oaspeţilor. Gazdele şi-au mai trecut în cont o transversală în minutul 79, când Frenţ a trimis un voleu de la 14 metri, Ruicu-Kozma deviind balonul în bară cu vârful degetelor.
S-a făcut 5-0 în minutul 86, când Negoescu a pătruns perpendicular, s-a descotorosit de Grozăvescu şi, de la 8 metri, a trimis fără speranţe pentru Ruicu-Kozma.
Scorul final a fost stabilit în minutul 88, în urma unei faze în care Megheleş a centrat de pe dreapta, Ruicu-Kozma a respins, însă Marco a reluat puternic în plasă, de la 10 metri.
Viitorul Caransebeş: D. Socaci (min. 46, C. Birăescu), C. Arnăut, Al. Nicola (46, A. Marco), A. Megheleş, C. Rotea, C. Govoşdeanu, M. Frenţ, R. Cărăuşu, I. Drăgoi, G. Negrei (41, C. Nicoară), C. Negoescu; rezervă, F. Boeriu. Antrenor, Ion Bica.
Foresta Armeniş: I. Ruicu-Kozma, I. Dragomir, A. Dorca, F. Dragomir (74, I. Hurduzeu), C. Ungur, P. Grozăvescu, M. Hurduzeu, N. Dragomir, I. Vela (46, S. Blaj), P. Ianoşiga, D. Todor (46, I. Brumar); rezervă, I. Dragomir. Antrenor, Daniel Brumar.
A arbitrat la centru Ionuţ Voican (Bocşa), asistat la cele două linii de Ion Cocora (Bocşa) şi Leonard Stoian (Reşiţa).
Observatori: Dan Miholcea (Bocşa) şi Monica Sabolovits (Reşiţa).
Sorin ROGOZ