Caransebeşeanca Roxana Novacovici a pornit, pe o potecă, spre CerÎn curând, va ieşi de sub tipar, la Editura TIM din Reşiţa, cartea „Cuvântul, potecă spre Cer”, semnată de tânăra Roxana Novacovici, din Caransebeş.
Cartea – spune prof. Stela Boulescu –, cuvânt cu o multitudine de conotaţii, este o fereastră prin care sufletele şi minţile cititorilor pătrund într-un univers magic, zămislit de lumina creatoare a scriitorilor. „Această carte cuprinde articole ale Roxanei Novacovici, fiind o călătorie prin cuvinte, aşa cum notează autoarea în «Scrisoare către cititori». Lectura cărţii ne înnobilează sufletul, ne înalţă spiritul spre Cer, «cea mai minunată destinaţie a vieţii noastre», locul unde autoarea îşi doreşte să ajungem cu toţii cunoscându-L şi iubindu-L pe Dumnezeu. Să pornim, aşadar, în această călătorie a Cuvântului, «potecă spre Cer»!”, a scris prof. Stela Boulescu pe coperta a patra a cărţii.
În cele ce urmează, redăm „confesiunea” Roxanei Novacovici, vădit emoţionată în faţa apariţiei primei sale cărţi, autoarea simţind că „s-a născut din nou, în cuvinte”.
„Parcă e un vis… Să scriu? Hai că scriu, poate așa voi crede că e adevărat, ca atunci când te ciupești pentru a fi sigur că nu visezi! Vă prezint coperta cărții mele (aș scrie «coperta primei cărți», dar trebuie să învăț «arta pașilor mici», bucurându-mă deplin de acest dar). Da, un dar neașteptat, din partea unui om care a crezut în mine și căruia îi voi fi veșnic recunoscătoare pentru împlinirea visului meu!
În urmă cu aproximativ 7 ani, doamna Gabriela Şerban, căci despre această minunată doamnă este vorba, mi-a lansat propunerea de a colabora la revista «Bocșa culturală», urmând să am propria rubrică. Cum mie îmi place să scriu, am acceptat propunerea și nu puteam denumi altfel rubrica mea, pentru că… «la început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul».
Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul, iar cuvântul meu… trebuia să fie potecă spre Cer, spre Dumnezeu, sau să nu fie deloc.
Și sunt atât de recunoscătoare și de emoționată că, acum, «Cuvântul, potecă spre Cer» va fi și cărticică!
În acest an, publicația care m-a ajutat să mă nasc din nou, în cuvinte, spre slava lui Dumnezeu, împlinește 25 de ani de existență.
La mulți ani rodnici, «Bocșa culturală»!”.
„«Cuvântul, potecă spre Cer» este mângâierea pe care noi o propunem celor trişti şi suferinzi. Este îndemnul nostru spre bucurie: bucuria de a fi în credinţă şi în mâinile lui Dumnezeu, este îndemnul nostru spre bucuria din Potir!”, a scris şi Gabriela Şerban referindu-se la cartea Roxanei Novacovici.
Sonia BERGER