Autobază pentru transportul electric din CaransebeșPrimarul Caransebeşului, Felix Borcean, a dat recent publicității primele imagini cu autobaza care se construiește în zona Caromet pentru mijloacele de transport electric, achiziționate prin PNRR.
Este vorba despre fotografiile cuprinse în proiectul noii autobaze unde vor staţiona cele patru autobuze electrice din Pipirig care va fi realizată în 2024-2025, dar și unde vor fi amplasate unele din stațiile de încărcare a mijloacelor nepoluante de transport.
Reamintim că acestea vor fi realizate de firma turcească Anadolu, contractul de peste 10 milioane de lei fiind semnat în vara anului 2023, în cadrul proiectului „Modernizarea și eficientizarea transportului public de călători în municipiul Caransebeș prin achiziția de mijloace de transport nepoluante – autobuze electrice”.
„Încercăm în acest fel să ne aliniem unui transport verde, modern și nepoluant. Sper ca oamenii să mai renunțe la mașini și să folosească acest transport ecologic”, spunea, atunci, primarul Felix Borcean. (B. Meteş)