Viață, culoare, sunete şi ritm, la „Traian Doda”Sala de Sport a Colegiului Național „Traian Doda” a găzduit joi, 23 mai, cea de-a doua ediție a festivalului pentru copii intitulat generic „Diversitate multiculturală. Viață. Culoare. Sunete. Ritm”, organizat în cadrul proiectului „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”. Proiectul își propune promovarea diversității culturale și a dialogului intercultural, prin implicarea tinerilor într-un maraton de activități social-educaționale.
„Am avut invitați deosebiți, împreună cu partenerii din proiect am invitat teatrul pentru copii din Reșița, de asemenea, personaje foarte îndrăgite de cei mici – Mickey Mouse, prințese şi prinţi. Domnișoara Panici a făcut painting pentru toți copiii, cu personajele lor preferate, am avut și dansuri populare și țigănești cu «Junii Gugulani». Toți copiii s-au simțit extraordinar, cu atât mai mult cu cât se apropie şi ziua de 1 Iunie, sunt încântată și bucuroasă pentru numărul foarte mare de copii prezenți. Doresc să mulțumesc echipei de implementare, partenerilor și, nu în ultimul rând, dlui primar Felix Borcean, pentru tot sprijinul acordat în organizarea acestui festival”, ne-a spus Gabriela Bănăduc, managerul de proiect.
Proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș” este implementat de Municipiul Caransebeş, în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare, Colegiul Național „Traian Doda” și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.
Mădălina DOMAN