Spitalul din Caransebeş „joacă” într-o ligă superioară 1


Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș a primit Ordinul Nr. 232/29.06.2020 al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, prin care este reîncadrat la categoria a IV-a, de la categoria a V-a, adică la nivelul Spitalului Județean din Reșița – scrie pe pagina sa de Facebook managerul unităţii medicale din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului, Adrian Cican.
„Astăzi, 1 iulie, am reușit să obținem de la Consiliul Județean Caraș-Severin mobilier pentru noul ambulatoriu al SMUC și pe această cale îi mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, care încă o dată a arătat că este alături de Caransebeș și caransebeșeni, după ce cu o lună în urmă a achiziționat un aparat de testare COVID-19 în valoare de aproximativ 300.000 de lei și a finanțat cu aproximativ 515.000 de lei noua rețea de oxigen medical, pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.
Într-o perioadă foarte scurtă de timp, o să redeschidem și o să autorizăm parțial 12 cabinete medicale în noul ambulatoriu. Săptămâna viitoare o să inaugurăm oficial, după ce am obținut avizul CNCIR, și noua reţea de oxigen medical, vacuum şi aspiraţie (ea funcționând de două luni). Începem de săptămâna viitoare, sau mai bine zis continuăm lucrările la noul ambulatoriu, care timp de două luni, cât spitalul a fost gestionat de Ministerul Sănătății, au stagnat…”, mai scrie Adrian Cican pe pagina sa de socializare.
De asemenea, acesta mai face cunoscut că spitalul este partener cu Primăria Caransebeș într-un Proiect POIM, finanțat din fonduri europene, şi că, în maximum două săptămâni, Ministerul Sănătății, ar trebui să aprobe un alt proiect de dotare a SMUC cu aparatură de aproximativ două milioane de euro.
Bogdan NAUM


Un gând despre “Spitalul din Caransebeş „joacă” într-o ligă superioară

Comentariile sunt închise.