FC Caransebeş e pe plus la toate capitolele


cantonament caransebes 1Intrarea în cantonament, joi, 15 ianuarie, a echipei FC Caransebeş a însemnat şi completarea lotului cu încă doi jucători doriţi de conducerea gugulană, care s-au alăturat, astfel, celorlalte şapte transferuri efectuate în această pauză competiţională. Deşi iniţial în formaţia din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului veniseră opt jucători, conducerea clubului a renunţat la Alexandru Giurgiu, care s-a accidentat în pregătiri, dar „principalul” Alin Artimon a declarat că nu exclude posibilitatea ca mai târziu discuţiile cu acesta să fie reluate. Cei doi nou-veniţi la echipă sunt Ionuţ Stancu, care a mai jucat la Rapid, însă ultima oară a îmbrăcat tricoul formaţiei CSM Râmnicu Vâlcea, şi Alin Roman, adus de la Metalul Reşiţa, jucător sub 21 de ani. „Mai ţintim doi fotbalişti sub 21 de ani şi am încheiat, cred eu, în oarecare măsură, transferurile planificate. Unul e posibil să sosească chiar mâine (marţi, 20 ianuarie – n.r.), iar celălalt, vineri (23 ianuarie – n.r.)”, a spus Alin Artimon.
În aceste zile, sub conducerea staff-ului tehnic format din „principalul” Alin Artimon, „secundul” Alin Paleacu, antrenorul cu portarii, Dan Doran, şi preparatorul fizic Mihai Alexandru, jucătorii efectuează un cantonament până în data de 24 ianuarie, care presupune o perioadă de acumulare fizică centralizată, antrenamentul de dimineaţă fiind pur fizic, iar cel de după amiază, tehnico-tactic.
În perioada 2-12 februarie, FC Caransebeş va pleca într-un alt cantonament, în Antalya, unde se va pregăti alături de echipe din Rusia, Belarus, China, Turcia, Austria şi Suedia, având programate meciuri în zilele de 5, 6, 8, 10 şi 11 februarie, singura certitudine până acum fiind partida din data de 10, când gugulanii vor întâlni o formaţie de Liga a II-a din campionatul austriac. Până atunci, însă, în 31 ianuarie caransebeşenii vor juca acasă un amical cu Millenium Giarmata şi se aşteaptă confirmarea pentru încă o partidă, în 28 ianuarie, cu o echipă din Liga a III-a.
În ceea ce priveşte partea financiară, tratată cu extrem de mare seriozitate de conducerea clubului, tehnicianul gugulan a spus că, după plecarea celor 10 jucători şi venirea celor din această iarnă s-au făcut economii. „Am vrut să ne preocupăm de acest aspect aşa cum a făcut-o până acum şi domnul primar Marcel Vela. Dacă la dumnealui am găsit înţelegere şi deschidere la toate acţiunile de până acum, am gestionat şi noi partea financiară ca şi cum ar fi fost banii noştri. Am procedat de aşa manieră încât salarizarea lunară actuală a jucătorilor să nu o depăşească pe cea din tur. Eu cred că am crescut valoarea lotului, în condiţiile în care am adus nouă jucători care au evoluat în Liga I, iar din punct de vedere financiar, în momentul de faţă se cheltuiesc cu 5.000 de lei mai puţin decât la sfârşitul anului trecut. Am renunţat la un cantonament pe care puteam să-l facem la Băile Herculane, de exemplu, şi am preferat unul local, fără costuri suplimentare. Am dat drumul jucătorilor în luna noiembrie a anului trecut, ca să scutim plata salariilor pe decembrie, iar în condiţiile astea putem acoperi financiar cantonamentul din Antalya. Nu o spun din complezenţă, dar nu pot să nu-i mulţumesc domnului primar pentru sprijinul pe care ni l-a acordat prin OK-ul dat în ceea ce priveşte pregătirea din Antalya, fiindcă a înţeles şi domnia-sa că acest cantonament mu e un moft, ci o necesitate”, a mai spus Alin Artimon.
Să mai spunem că, până acum, FC Caransebeş a efectuat nouă transferuri: George Cotigă, Adrian Pascal, Ciprian Dinu, Florin Pârvu, Constantin Stoica, Alexandru Boştină, Ovidiu Stoianof, Ionuţ Stancu şi Alin Roman.
Sorin ROGOZ
cantonament caransebes 6