O zi de amintiri şi bucurii, în Teiuş


Ziua Internaţională a Copiilor a fost sărbătorită şi în acest an la Caransebeş, printr-un program extrem de divers, alcătuit de conducerea Primăriei, a Casei de Cultură „George Suru”, a Bibliotecii „Mihail Halici” şi de cadrele didactice din ciclul preşcolar şi primar. Manifestările s-au desfăşurat în Parcul Teiuş şi au debutat în data de 1 iunie, la ora 9. Felicitându-i pe toţi – copii, părinţi, bunici – cu ocazia acestei zile speciale, primarul Marcel Vela, prezent la manifestare, a mai spus că pentru fiecare dintre noi, fie că suntem de vârstă preşcolară, şcolară, fie că suntem părinţi sau bunici, ziua de 1 Iunie ne face să ne amintim de copilărie, iar pe cei mici să se bucure de copilărie. „Faptul că în acest parc treceţi pe lângă sculpturi – lucrări de artă pe care numai Caransebeşul le are –, mă duce cu gândul la sculptorul Constantin Brâncuşi, care spunea că atunci când încetăm să mai fim copii, murim. Vă rog să-mi permiteţi ca, în numele meu, ca primar al municipiului Caransebeş, al viceprimarului Ilie Iova, al city-managerului Nicolae Borcean, al directorilor Casei de Cultură şi Bibliotecii, să vă urăm un sincer La mulţi ani!, să creşteţi mari şi frumoşi, să fiţi fericiţi, greutăţile vieţii să vă ocolească, părinţii voştri să se bucure de voi şi să-i faceţi, la rândul vostru, fericiţi. Pentru că cea mai mare fericire a lor este fericirea voastră. La mulţi ani!”, a mai adăugat Vela.

Sărbătoarea a continuat cu o serie de concursuri de desene pe asfalt şi de biciclete, precum şi cu un program artistic şi vernisajul unei expoziţii de pictură.

Toţi copiii au primit pungi cu dulciuri oferite de organizatori, câştigătorii concursurilor au fost recompensaţi şi cu diplome, iar unităţile de învăţământ implicate au primit diplome de participare.

Carmen SENCO