Caransebeşenii au marcat Ziua Naţională în Catedrala Episcopală 1Datorită situaţiei generate de pandemia de Coronavirus, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită marţi la Caransebeş altfel decât în anii precedenţi. Primarul Felix Borcean, însoţit de viceprimarul Felician Pasere au participat la slujba oficiată de PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”.
PS Lucian Mic a oficiat slujba de Te Deum pe soleea Catedralei, moment la care au participat autorități locale, oameni de cultură și mai mulți credincioși, se arată pe site-ul Episcopiei.
În continuare, Episcopul Caransebeşului a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român și pentru făuritorii Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
În continuare, reprezentanţii Episcopiei, ai Primăriei şi ai Casei de cultură au depus coroane și flori la Crucea Identității Naționale din vecinătate și la statuia Episcopului Elie Miron Cristea, din fața Catedralei.
Ştefan ISAC


Un gând despre “Caransebeşenii au marcat Ziua Naţională în Catedrala Episcopală

Comentariile sunt închise.