Domnului Profesor, cu dragoste…


În cadrul penultimei etape a Campionatului 2010-2011, Seria a V-a a Ligii a III-a, formaţia caransebeşeană Scorilo-Autocatania a întâlnit vineri, 27 mai, în deplasare, pe Unirea Sânnicolaul Mare. Seria neagră, de patru meciuri fără victorie, a ,,driverilor” din Balta Sărată s-a încheiat exact în ziua în care antrenorul echipei, Ion Ibric, a împlinit 39 de ani. Meciul s-a încheiat cu victoria cu 3-0 a caransebeşenilor, aceştia dedicând reuşita ,,Profului” de pe banca tehnică. În ultima etapă, programată sâmbătă, 4 iunie, gugulanii vor juca pe teren propriu, cu Millenium Giarmata. (S. Rogoz)

Vineri, 27 mai, antrenorul principal al ,,Cataniei”, Ion Ibric, a împlinit 39 de ani. Tânărul technician, născut la Piteşti şi adoptat, încă de la începutul carierei fotbalistice, de bănăţeni, a vorbit  despre cele mai frumoase clipe trăite în viaţa profesională.

,,Cel mai frumos moment al carierei a fost poate jocul din Cupa UEFA Intertoto, cu Sopron, când am întâlnit pe Kayserispor… A mai fost apoi şi cel contra celor de la Metalurg Doneţk”, şi-a amintit cu nostalgie Ion Ibric, care a marcat pentru maghiari ultimul gol al meciuluiui tur cu turcii, scor 3-3. ,,Promovarea cu Reşiţa e importantă ca încărcătură emoţională, la fel şi reuşita la debutul în Divizia A. Şi la juniori au fost momente frumoase, precum câştigarea turneului mondial Gothia Cup, de două ori la rând, cu Aripi Piteşti“, a mai spus tehnicianul clubului Scorilo-Autocatania.

Piteşteanul ,,gugulanilor” îşi doreşte acum o carieră prodigoasă şi pe banca tehnică, unde este încă la început de drum. ,,Ca antrenor, sunt încă la start. Acum e un început frumos în Liga a III-a, sper să nu rămân doar la acest nivel“.

Unirea Sânnicolaul Mare – Scorilo-Autocatania 3-0 (2-0)

Seria neagră a ,,Cataniei”, de patru meciuri fără victorie, s-a încheiat pe malurile Arancăi, în ziua în care tehnicianul echipei a împlinit 39 de ani. De altfel, jucătorii caransebeşeni i-au dedicat victoria lui Nelu Ibric, având ocazia să-i arate tricoul inscripţionat cu ,,La mulţi ani, Profe!”, după doar cinci minute de la start

Vineri, 27 mai, în cadrul etapei cu numărul 29 a Seriei a V-a a Ligii a III-a, echipa caransebeşeană Scorilo-Autocatania a întâlnit în deplasare pe Unirea Sânnicolaul Mare. Neagu a deschis scorul în minutul 5, printr-o execuţie mai puţin obişnuită. După ocazia mare a lui Văcărescu, din minutul precedent, lovitura liberă marca Feneş a fost respinsă în faţă de portarul gazdă, atacantul caransebeşean trimiţând cu pieptul în poartă pentru 0-1. Unirea a dat replica prin Băişan, a cărui centrare înşelătoare a lovit bara porţii lui Vulpescu, după care Ghinescu a reluat peste transversală, dintr-o poziţie foarte bună. Portarul oaspeţilor a fost schimbat peste câteva minute, din cauza unei mai vechi accidentări, care a recidivat.

Cu Socaci în poartă, gugulanii au scăpat de primirea unui gol şi după pauza de hidratare, când Băişan, rămas singur cu goal-keeper-ul caransebeşean, a tras pe lângă poartă. Neagu a avut ocazia să înscrie golul cu numărul doi după jumătate de oră de joc, dar Hecsko a reuşit să scoată balonul de pe linia porţii. Cel care avea să dea lovitura a fost însă căpitanul Feneş. Şutul acestuia, de la 30 de metri, l-a surprins pe Amarinei şi pauza a adus un avantaj de două goluri pentru ,,gugulani”, în ciuda unei noi ocazii a aceluiaşi Băişan, de la ,,alb-albaştri”.

Partea secundă a debutat mai liniştit, doar lovitura liberă a lui Feneş, care a şters bara, spărgând monotonia. Oaspeţii au făcut pasul înapoi, dar gazdele nu au profitat la şutul lui Stoianov, din fază fixă, dându-i astfel ocazia lui Socaci să se remarce. Pe contraatac, Caransebeşul a fost gata să dea lovitura decisivă. În minutul 67, Ţimbota a ajuns cu mingea în careu, însă Neagu a irosit pasa venită de la acesta. Ultimul gol a venit cu cinci minute înainte de final, când Porcescu a profitat de o greşeală la mijlocul terenului, a pătruns şi a înscris printre picioarele lui Amarinei.

Să mai spunem că, vineri, doi jucători din lotul secund au debutat cu brio în Liga a III-a, fiind vorba de Robert Covăsală şi Adrian Ivanici.

Scorilo-Autocatania: Vulpescu (min. 14, Socaci), Grigorie, Patrona (min. 59, Covăsală), Românu, R. Dumitru, Ţimbota, Feneş, Ivanici, Văcărescu – Neagu (min. 73, Porcescu), Tică (min. 46, Ciobanu); rezerve: Vireag, Şt. Bălan. Antrenor, Ion Ibric.

Unirea Sânnicolaul Mare: Amarinei, Tache (min. 37, Purda), Albert (min. 46, Bura), Cărpinişan, Hecsko, Bozian, T. Stoianov (min. 73, Tulcan), Vasilcin, Ghinescu, Băişan (min. 67, Sârbu), Fl. Pavel; rezerve: Sitaru, Galu, Dragodan. Antrenor, Petre Vlătănescu.

În momentul de faţă, Scorilo-Autocatania se află pe locul IV în clasament, la egalitate de puncte cu ultima treaptă a podiumului, ocupată de CFR Simeria, ambele cu câte 39 de puncte. În ultima etapă, ,,driverii” din Balta Sărată vor juca sâmbătă, 4 iunie, pe teren propriu, cu Millenium Giarmata.