Strada Dâlmei, sub apă


Ultima ploaie torenţială ce s-a abătut asupra municipiului Caransebeş a cauzat mari neplăceri unor familii de aici, care au apelat la sprijinul pompierilor pentru a scoate apa din gospodării. Astfel, un număr de zece case situate pe Strada Dâlmei din urbea de pe Timiş şi Sebeş au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente. Fenomenul s-a produs datorită faptului că, în această zonă, reţeaua de canalizare este înfundată şi nu a făcut faţă debitului mare de apă.

Pentru remedierea situaţiei au intervenit prompt lucrătorii Detaşamentului de Pompieri Caransebeş din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin. Subofiţerii au acţionat cu moto-pompele din dotarea auto-specialelor de intervenţie şi au scos apa de pe stradă şi din curţile oamenilor, deversând-o în râul Sebeş.

Familile care locuiesc pe Strada Dâlmei afirmă că astfel de lucruri se întâmplă de mai mulţi ani, după orice ploaie de lungă durată trezindu-se cu strada plină de apă, iar unii chiar şi cu beciurile sau curţile inundate.

De menţionat şi faptul că, date fiind condiţiile meteorologice din ultimele zile, angajaţii Detaşamentului de Pompieri Caransebeş din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin au avut intervenţii similare şi pe străzile Tudor Vladimirescu, Spitalului şi Racoviţei, precum şi în unele localităţi din vecinătatea urbei de pe Timiş şi Sebeş. (L. Dinu)