Parohia Pipirig şi-a prăznuit hramul


Peste 400 de credincioşi au luat parte la prăznuirea hramului parohiei ,,Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul caransebeşean Pipirig

Înfiinţată în anul 1995, parohia Pipirig, care are ca praznic ocrotitor sărbătoarea Rusaliilor, este una din importantele comunităţi ortodoxe din Caransebeş, situându-se în zona blocurilor din municipiul de pe Timiş şi Sebeş. Cu toate acestea, vitregiile vremurilor de tristă amintire au făcut ca această comunitate să nu aibă un locaş de închinare unde să îşi poată desfăşura cultul divin-public, credincioşii rugându-se într-un paraclis amenajat dintr-o cantină a unui liceu.

Parohia ,,Pogorârea Sfântul Duh” Pipirig a trăit în acest an un moment de aleasă sărbătoare, prin prăznuirea hramului, eveniment la care a luat parte şi Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului. Deşi nu este finalizată decât parţial, pentru prima dată, în acest an Sfânta Liturghie s-a săvârşit în noua biserică a parohiei.

Credincioşii prezenţi au primit încurajările Ierarhului, care a menţionat că, pentru finalizarea acestei biserici, şi Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebeşului va aloca sume de bani, în aşa fel încât până la sfârşitul anului preoţii şi credincioşii să se poată muta definitiv în noul lăcaş de cult. Preasfinţia Sa a amintit că, dacă noua Catedrală din Caransebeş şi Biserica din Pipirig au început să fie construite în acelaşi timp, Dumnezeu va rândui ca în acelaşi an să fie definitivate şi târnosite.

În încheiere, toţi credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie şi la slujba Vecerniei praznicului Rusaliilor au primit din partea parohiei o gustare, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru participarea la hramul parohiei. (S. Berger)