Noutăţi la Constantin Daicoviciu


La Prisaca şi Zăgujeni, sate aparţinătoare comunei Constantin Daicoviciu, se lucrează în prezent la amenajarea reţelelor de apă şi canal, şi a unei staţii de epurare. Lucrările au demarat în primăvara acestui an şi vor fi finalizate până în luna noiembrie.

„Lucrările sunt executate în proporţie de 70 la sută, finanţarea fiind din fonduri europene, prin accesarea Măsurii 322. Valoarea totală se ridică la 2,1 milioane de euro“, a precizat Daniel Boambeş, primarul comunei. În luna august se va inaugura Centrul cultural multifuncţional de pe Str. Muzicanţilor din Maciova. „Este o lucrare amplă pentru comunitatea rromă de la noi. Vorbim despre un Centru multifuncţional care va putea găzdui diverse evenimente culturale, şi nu numai. Mai avem de betonat terasa pentru dans, dar şi de amenajat Dispensarul medical, care va fi dotat cu tot ceea ce este necesar unui astfel de obiectiv. Este o investiţie care a fost posibilă şi datorită înfrăţirii noastre cu localitatea Montrevel-en-Bresse din Franţa, care ne-a sprijinit financiar. Practic, din suma totală a investiţiei, de 65.000 de euro, 60 de procente a fost contribuţia lor, iar restul a Consiliului Local Constantin Daicoviciu“, a mai spus primarul.

În prezent, la Şcoala cu clasele I-VIII din Zăgujeni se efectuează lucrări de interior, de la zugrăveli până la înlocuirea pardoselii şi a tâmplăriei vechi cu cea din PVC. În paralel, în satele Maciova şi Mâtnicu Mare se lucrează la reamenajarea şi dotarea bucătăriilor din incinta căminelor culturale. Un alt proiect, cu o valoare de 1 milion de euro, depus de administraţia locală în luna aprilie pe Măsura 125, îşi aşteaptă finanţarea. Dacă se va primi undă verde, banii vor fi investiţi pentru amenajarea a 12 kilometri de drumuri agricole, a mai spus Daniel Boambeş.

Sonia BERGER