Iuliana Popescu, locul întâi la Viena


Atleta caransebeşeană Iuliana Popescu, legitimată la CSM Reşiţa şi CS Oplimpia Bucureşti, a reuşit, recent, o performanţă de excepţie pe plan internaţional. Ea a participat la Grand Prix-ul din capitala Austriei, unde a ocupat primul loc la proba de 800 metri plat, cu timpul de 2 minute, 6 secunde şi 25 de sutimi. Iuliana Popescu şi-a întrecut, astfel, contracandidatele din Austria, Cehia, Slovacia, Marea Britanie, Irlanda, Germania şi Ungaria. (L. Dinu)

Atleta Iuliana Popescu a mai reuşit, zilele trecute, să obţină încă un succes în plan internaţional. Participantă la Grand Prix-ul desfăşurat în data de 16 februarie la Viena, Iuliana Popescu, legitimată la CSM Reşiţa şi CS Olimpia Bucureşti, a obţinut locul I la proba de 800 metri plat, reuşind să parcurgă distanţa în 2 minute, 6 secunde şi 25 de sutimi, învingându-şi astfel contracandidatele din Austria, Cehia, Slovacia, Marea Britanie, Irlanda, Germania şi Ungaria. La meeting-ul atletic au participat cinci români. Adrian Carnaru, atlet legitimat la CSM Piteşti şi CS Dinamo Bucureşti, a doborât recordul național de Juniori categoria I şi tineret în proba de 800 m (sală), el fiind şi câştigătorul probei de 800 metri plat de la Viena. Locul II în proba masculină de 800 m l-a obţinut Ioan Zaizan. Încă doi atleţi români au concurat în proba de 400 metri plat: Ioan Vieru şi Iulian Geambazu, pe acesta din urmă despărţindu-l doar 3 sutimi de recordul naţional.

Iuliana Popescu s-a născut în data de 16 iulie 1981, la Caransebeş, este absolventă a Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti şi a absolvit studiile de masterat în Managementul Educaţional. Componentă a lotului de atletism al României, Iuliana Popescu a debutat în acest sport la Clubul Sportiv Şcolar (C.S.Ş.) Caransebeş, fiind pregătită de la început până în prezent  de antrenor emerit Cristian Dragomir.

Carmen SENCO