La Caransebeş, banii de la Guvern se duc spre Spitalul MunicipalGuvernul României a adoptat în şedinţa de vineri, 20 decembrie, Hotărârea Nr. 971 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în Bugetul de stat pe anul 2019 pentru unele unităţi administrativ-teritoriale, prin care se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din Taxa pe Valoarea Adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul în curs.
Proiectul de hotărâre de Guvern a fost elaborat de Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în urma centralizării solicitărilor venite de la primării, şi transmis Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.
Pentru judeţul Caraş-Severin, a fost alocată bugetelor locale ale unui număr de 51 de unităţi administrativ-teritoriale suma de 7.254.000 lei, pentru plata unor cheltuieli necesare pentru a asigura funcţionarea acestora până la finalul anului, ne-a informat Biroul de presă al Instituţiei Prefectului.
În acest sens, viceprimarul Caransebeşului, Marius Isac, ne-a transmis un comunicat în care se arată că „Prin această Hotărâre de Guvern, s-a alocat Municipiului Caransebeș suma de 420.000 de lei (4,2 miliarde de lei vechi) pentru plata unor cheltuieli. Noi, consilierii PNL, vom propune ca această sumă semnificativă să se îndrepte spre Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeș, pentru plata utilităților. Guvernul Ludovic Orban a demonstrat şi prin această decizie că este aproape de nevoile comunităților locale”.
Bianca METEŞ