Caransebeşul, cât pe ce să fie prins în ofsaid la Zăvoi


Agmonia Zăvoi – Viitorul Caransebeş 1-2 (0-1)

În etapa cu numărul 22 a Ligii a IV-a, la Zăvoi s-a disputat sâmbătă, 6 mai, meciul dintre echipa locală Agmonia şi ocupanta locului secund al clasamentului, Viitorul Caransebeş.

Oaspeţii, chiar dacă nu şi-au anunţat intenţiile ofensive, fiind dominaţi la primele faze ale partidei, au deschis scorul la primul atac, în minutul 4, în urma unui corner de pe dreapta executat scurt de Bona până la Dumitru, acesta a centrat pe jos în careu, iar Vătafu, de la 6 metri, a trimis cu latul în poarta lui Blidariu. În minutul următor, Gheorghescu a scăpat singur pe aripa stângă, Fodor l-a urmărit, însă, văzând că nu-l poate deposeda, l-a faultat din spate în suprafaţa de pedeapsă, iar centralul Rafael Lupu a dictat penalty. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Şandru, care a încercat o scăriţă, însă balonul a lovit bara transversală, a revenit în teren, iar atacanţii caransebeşeni care au vrut să împingă balonul în plasă au fost surprinşi în ofsaid.

Şi dacă toată lumea se aştepta ca jucătorii gazdă să acuze şocul debutului furtunos de partidă al băieţilor lui Dan Doran, lucrurile nu au stat aşa, pentru că cei de la Agmonia au ieşit curajos la joc, dar mai ales cu o ambiţie care a dus la o mulţime de faulturi, şi de o parte, şi de alta.

Pe fondul dominării teritoriale a gazdelor, în minutul 16, în urma unei centrări venite de pe partea dreaptă, portarul Birăescu şi Damian s-au ciocnit la marginea careului, meciul fiind întrerupt pentru ca jucătorul Agmoniei, care avea să şi fie schimbat peste câteva minute, să primească îngrijiri medicale.

Arma folosită de Viitorul, cel puţin în prima parte, a fost aceea a contraatacului, însă ratările i-au împiedicat pe elevii lui Dan Doran să se desprindă de adversar. Astfel, în minutul 30, Gheorghescu a centrat pe jos, de pe partea stângă, Şandru a lăsat pentru Dumitru, şutul acestuia, de la 10 metri, ducându-se peste poarta lui Blidariu. În minutul 33, Şandru a „tricotat” trei adversari pe aceeaşi parte stângă, i-a pasat perfect lui Dumitru, care, de la 12 metri de această dată, a trimis din nou peste transversală.

În minutul următor, nou-intratul Constantin l-a văzut bine pe Pârvucică, i-a pasat în adâncime, şutul acestuia din marginea careului fiind scos spectaculos de Birăescu din vinclu. Două minute mai târziu, acelaşi Pârvucică, aflat pe aripa dreaptă, a trimis un şut în cros de la 18 metri, mingea trecând razant cu transversala porţii caransebeşene.

Ultima fază a primei reprize a avut în prim plan acelaşi cuplu Şandru – Dumitru, şutul acestuia din urmă, din minutul 42, de la doar 6 metri, ducându-se din nou peste poarta gazdelor.

Băieţii lui Aurelian Panescu şi-au anunţat intenţiile ofensive încă din debutul părţii a doua, în minutul 50 balonul circulând pe partea stângă între Bondoc şi Pârvucică, centrarea găsindu-l pe Constantin la 8 metri, însă lovitura de cap a acestuia s-a dus peste transversala porţii caransebeşene. Peste patru minute, Bondoc, aflat pe aceeaşi parte stângă, a centrat din nou în careu, însă de această dată Constantin, lăsat liber, a avut timp să-şi aşeze balonul şi să-l trimită calm în stânga lui Birăescu, aducând egalarea pe tabela de marcaj.

În minutul 62, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 18 metri, dictată după un fault asupra lui Lunguţ, însă şutul pe lângă zid al lui Bondoc a fost prins de Birăescu. Gazdele au mai avut o ocazie mare de a trece în avantaj, în minutul 68, atunci când Pârvucică, angajat bine în careul caransebeşean pe partea stângă, a driblat un adversar şi a şutat puternic la colţul scurt, însă Birăescu a reuşit să devieze balonul, care s-a dus în bară şi apoi în corner.

În replică la ocaziile celor de la Zăvoi, caransebeşenii au avut şi ei o bună oportunitate de a înscrie, în minutul 82, când din lovitura liberă de la 20 de metri, lateral-stânga, obţinută de Dumitru, Neagu a trimis plasat, iar balonul a şters transversala porţii lui Blidariu. După doar două minute, Şandru a trimis puternic pe jos, de la 25 de metri, însă portarul gazdelor a reuşit să respingă în corner.

În minutul 86, gazdele au rămas în zece oameni, după ce Bondoc a văzut al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu.

Finalul a fost extrem de tensionat, ultimele minute fiind marcate de numeroase întreruperi, ca urmare a faulturilor comise de jucătorii ambelor tabere. Pe acest fond, în minutul 90+3, caransebeşenii au reuşit să înscrie golul de trei puncte, în urma unui corner de pe partea dreaptă executat de Bona, mingea a fost deviată, iar Gulea, de la 8 metri, a catapultat balonul în plasa porţii adverse.

Agmonia Zăvoi: L. Blidariu, M. Fodor, V. Timofte, I. Slidak, F. Iacov, A. Slidak, M. Pascotă, R. Lunguţ, S. Bondoc, I. Damian (min. 21, M. Constantin), A. Pârvucică; rezerve: Al. Ştefan, S. Stamin, I. Gabor. Antrenor, Aurelian Panescu.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, L. Vătafu, I. Văcărescu, D. Bona, B. Gulea, Al. Dumitru, Ov. Bălan, A. Neagu, Gh. Văluşescu, D. Şandru, M. Gheorghescu (80, I. Toboşeru); rezerve: D. Socaci, N. Birăescu. Antrenor, Dan Doran.

A arbitrat la centru Rafael Lupu, asistat la cele două linii de Daniel Bistrian şi Cristian Voina, toţi din Reşiţa.

Observator, Marin Vărzan (Oţelu Roşu).

Sorin ROGOZ