Felix Borcean: „Toţi suntem conectaţi pentru o singură cauză” 1Ţinând cont de actuala perioadă pe care o traversăm, marcată de pandemia de Coronavirus, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a declarat în cadrul unei recente conferinţe de presă că bugetul local a fost total regândit, strict pentru situaţia actuală a Spitalului Municipal de Urgenţă, toate sumele care s-au considerat că nu sunt neapărat urgente pentru celelalte domenii fiind direcţionate către acesta, directorul economic al Primăriei căutând în continuare soluţii pentru a mai găsi bani din bugetul local pentru acelaşi scop.
„De asemenea, există cel puţin trei organizaţii în Caransebeş care se ocupă de strângerea de fonduri pentru spital. Organizaţia «Salvaţi Spitalul Caransebeş», din care fac şi eu parte, a obţinut în sfârşit două conturi, în lei şi în euro, în care se pot face donaţii. Banii pe care îi avem deja vor fi, la fel, direcţionaţi către spital, în funcţie de necesităţi, şi de ceea ce ne solicită conducerea spitalului. Probabil că şi primăriile comunelor din jurul Caransebeşului vor sprijini spitalul, am fost sunat de primarul Daniel Boambeş, de la Constantin Daicoviciu, care m-a întrebat unde poate dona bani pentru spital, obţinuţi printr-o hotărâre de consiliu local. Îi îndemn şi pe ceilalţi primari să facă la fel”, a spus edilul.
Felix Borcean a adăugat că în sprijinul unităţii medicale au venit foarte mulţi voluntari, ţinând să-l felicite pe viceprimarul municipiului, Marius Isac, pentru faptul că în fiecare zi se ocupă personal de distribuirea a 250 de mese calde celor neputincioşi şi incapabili de a-şi procura hrana, beneficiind în acest sens de ajutorul Episcopiei Caransebeşului.
„Toţi suntem conectaţi pentru o singură cauză – să ieşim din perioada asta, să ne revedem sănătoşi, cu bine, să umplem străzile oraşului ca înainte”, a mai spus edilul.
În ceea ce priveşte spaţiile de carantinare din Caransebeş, acestea asigură condiţii foarte bune, atât în hoteluri, cât şi în imobilele puse la dispoziţie de administraţia locală.
„Toate fondurile destinate carantinărilor sunt, în momentul de faţă, suportate din bugetul local, şi sperăm că la un moment dat ele vor fi decontate, pentru că sunt sume foarte mari. Pe lângă banii alocaţi spitalului, ne-am procopsit şi cu această problemă. Sperăm însă, cum am mai spus, că ele vor fi decontate, pentru a putea echilibra bugetul, în contextul în care trebuie să ne gândim că, după această criză, nici încasările la Primăria municipiului Caransebeş nu vor mai fi aceleaşi pe care noi le-am proiectat la început, când am spus că avem un buget destul de bun faţă de anii anteriori, pentru partea a doua a anului neavând însă aşteptări foarte mari”, a mai spus primarul municipiului.
Sonia BERGER


Un gând despre “Felix Borcean: „Toţi suntem conectaţi pentru o singură cauză”

Comentariile sunt închise.