Cristian Gâfu, noul prefect al judeţuluiDupă ce, în urmă cu două luni, Florența Albu era învestită ca prefect al judeţului Caraş-Severin, Guvernul Orban a aprobat în şedinţa de marţi, 28 ianuarie, numirea în funcţia de prefect a lui Cristian Gâfu.
Acesta este de profesie avocat, consilier judeţean din partea PNL, iar înainte de intrarea în avocatură a fost o bună periadă şeful Direcţiei Juridice a Prefecturii Caraş-Severin.
„Numirea mă onorează, mă obligă. Nu renunţ la avocatură pentru a avea în CV funcţia de prefect, ci pentru a face treabă şi pentru a mişca lucrurile, în limitele legii, evident, într-o direcţie normală. Mulţumesc domnului ministru Vela pentru încrederea acordată. Am mai lucrat cu dânsul, mi-a mai fost şef când a fost prefectul judeţului, îi cunosc exigenţa şi pornesc pe drumul acesta cu gândul să fac treabă cât mai bună pentru judeţ“, a declarat Cristian Gâfu.
Tot marţi au fost numiți și cei doi subprefecți, Ioan Anton Paulescu, membru ALDE, și care a fost și prefect, și Elena Adriana Sărăor, din partea PMP.
Cei doi subprefecţi au depus jurământul miercuri, 29 ianuarie, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Dan Stan, conducerea structurilor teritoriale ale MAI, şefii serviciilor publice deconcentrate şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, iar Cristian Gâfu a depus jurământul vineri, 31 ianuarie, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.
„Am ţinut să fiu prezent azi pentru că este un moment important pentru Caraş-Severin, pentru că depune jurământul noul prefect. Îl cunosc pe Cristian Gâfu de 20 de ani, am lucrat împreună la Prefectură şi am avut onoarea să îl promovez pe mai tânărul jurist de atunci în fruntea Serviciului Juridic. Aş spune că dăruirea şi dorinţa de profesionalizare dovedite de-a lungul anilor au fost argumente importante şi decisive pentru ziua de azi. Îi felicit şi pe noii subprefecţi, pe doamna Sărăor şi pe domnul Paulescu, şi sper ca, împreună cu prefectul, să facă o echipă care să slujească binele judeţului. Îi îndemn ca împreună să pună umărul pentru o viaţă mai bună a cetăţenilor şi pentru ca Banatul Montan să intre într-o stare de normalitate“, a spus în cadrul ceremoniei ministrul de Interne. Marcel Vela i-a mulţumit şi fostului prefect Florenţa Albu pentru activitatea desfăşurată, spunând că experienţa dânsei va fi de mare folos atât în judeţ, din calitatea de şef al Serviciului Integrare Europeană din cadrul Prefecturii, cât şi la nivel central.
În discursul său, prefectul Cristian Gâfu le-a mulţumit celor prezenţi, iar ministrului Vela pentru încredere, spunând că va face tot posibilul ca cetăţenii judeţului să fie mulţumiţi.
„Până la finele lunii trecute am fost membru PNL, am demisionat, la fel am făcut și din funcţia de consilier judeţean. De asemenea, m-am suspendat din avocatură, aşa că îndeplinesc toate condiţiile pentru a exercita această funcţie. În cei 13 ani de avocatură am avut peste 1.000 de procese. Am pledat pentru primari de la toate partidele politice şi am apărat oameni a căror culoare politică nu a contat. Spun asta pentru că, deşi am fost liberal, vreau să se înţeleagă că nu-i voi sluji doar pe liberali. Vor găsi înţelegere toţi primarii. Am străbătut judeţul în lung şi lat, îi cunosc frumuseţile şi problemele, instituţiile statului şi problemele lor. Aşa cum a spus şi domnul ministru, funcţia de prefect este temporară, prin urmare, respectând legea, atât cât voi fi pe această funcţie, voi face tot posibilul pentru ca lucrurile să aibă soluţii, iar oamenii să trăiască mai bine“, a spus prefectul judeţului, Cristian Gâfu.
Sonia BERGER