Dumnezeu iubeşte Caransebeşul!


Chiar dacă actuala guvernare pune beţe în roate,

Dumnezeu iubeşte Caransebeşul!

În cadrul şedinţei de Consiliu local din 31 octombrie, primarul municipiului, Marcel Vela, a spus că gugulanii sunt iubiţi de Dumnezeu, ca o explicaţie pentru dezvoltarea pe care, în plină perioadă de criză, o are Caransebeşul. Edilul-şef a mai făcut o trecere în revistă a proiectelor iniţiate de administraţia locală, care au fost însă respinse de actuala putere, cu toate că erau eligibile şi existau şi bani pentru finanţarea lor. „De aceea, cred că, dacă am reuşit să facem o serie de lucrări de anvergură, din resurse proprii, asta se datorează eforturilor noastre, dar şi faptului că Dumnezeu ne iubeşte”, a mai spus Vela, al cărui proiect, care prevede ca fiecare şedinţă de Consiliu să înceapă cu rugăciunea „Tatăl nostru”, a fost aprobat. (C. Senco)

Cred că Dumnezeu ne iubeşte şi ţine cu noi!”. Afirmaţia a fost făcută de primarul Caransebeşului, Marcel Vela, în plenul şedinţei Consiliului Local din 31 octombrie, ca o explicaţie pentru dezvoltarea oraşului în vremuri de criză. „Două firme mari îşi extind activitatea, iar în ultima perioadă Caransebeşul asigură locuri de muncă şi pentru reşiţeni. Asta, în condiţiile în care situaţia naţională este defavorabilă, iar investitorii străini nu au argumente pentru demararea de activităţi în România, datorită politicilor guvernale. Pentru celelalte realizări edilitare, întotdeauna am mulţumit întregului legislativ, dar şi tuturor salariaţilor Primăriei municipiului, care, după tăierea celor 25 de procente din salariu, fac adevărate sacrificii şi jertfe, iar unii dintre ei sunt obligaţi să lucreze câte o lună, două, în străinătate, pentru a-şi putea achita ratele la bănci. Ca să nu mai spun că actuala guvernare nu numai că nu ne sprijină, dar ne şi pune beţe în roate. Spre exemplu, Campusul şcolar de la Liceul Pedagogic, lucrare demarată în 2007, ale cărei finanţări au fost întrerupte în ultimii trei ani, proiectul ce prevedea reabilitarea Parcului Teiuş, proiectul referitor la Baza sportivă de la Jupa, cel care prevedea modernizarea Spitalului, proiect aprobat, dar pus pe lista de aşteptare, proiectul privind reabilitarea a 10 km de drumuri agricole, cel mai bun din Banat, respins de Guvern, proiectul privind amnajarea Parcului energetic fotovoltaic şi multe altele, de care nu ar fi beneficiat numai simpatizanţii şi membrii partidelor care nu se află la guvernare, ci toţi caransebeşenii. Sunt doar câteva din iniţiativele noastre, respinse de actuala putere, nu pentru că nu ar fi fost eligibile sau din lipsă de fonduri. Dovadă că, de cele mai multe ori, explicaţiile primite sunt de-a dreptul puerile. De aceea, cred dacă am reuşit să facem o serie de lucrări de anvergură din resurse proprii, asta se datorează eforturilor noastre, dar şi faptului că Dumnezeu ne iubeşte”, a mai precizat primarul, care a şi iniţiat un proiect care prevede ca fiecare şedinţă de consiliu să înceapă cu rugăciunea „Tatăl nostru”. Proiectul a fost aprobat.

La rândul lui, consilierul PDL Mihai Minea a cerut o listă a tuturor proiectelor respinse. ,,Dacă e vorba de rea-voinţă, cred că ar fi cazul să le arătăm obrazul colegilor noştri care ar fi trebuit să susţină toate aceste proiecte, ce ar fi însemnat dezvoltarea urbei. Una-i politica, alta-i administraţia, dar unii le confundă. Eu sunt mulţumit şi, sincer, n-am auzit pe nimeni să vorbească urât despre strada Avram Iancu, spre exemplu. Mai e încă de lucru, dar ce s-a făcut arată bine”, a mai spus Minea.

Carmen SENCO