Caransebeşul, la Invest Expo 2011


Municipalitatea din Caransebeş continuă acţiunile de atragere de investitori, de data aceasta în ţara vecină, Serbia. O delegaţie a administraţiei locale de pe Timiş şi Sebeş, alcatuită din viceprimarul Ilie Iova, şefa Compartimentului Proiecte-Programe, Gabriela Bănăduc, şi consilierul local Stelian Cornea, s-a aflat recent, timp de trei zile, la Târgul de Investiţii de la Novi Sad, Invest Expo 2011, una din cele mai prestigioase manifestări economice din Serbia.

Municipiul Caransebeş a fost prezent la Novi Sad, la invitaţia municipalităţii din Kovacica, în baza excelentelor relaţii de colaborare dintre primarul Ion Marcel Vela şi omologul său sârb, Miroslav Krisan, relaţii stabilite încă din anul 2009 şi care se vor concretiza, în curând, printr-un protocol de înfrăţire între cele două administraţii. Caransebeşul a participat la Invest Expo 2011 cu un stand propriu, vizitat zilnic de zeci de participanţi, care s-au arătat interesaţi de potenţialul turistic şi investiţional al zonei. „Le-am prezentat celor interesaţi facilităţile pe care municipalitatea noastră le oferă investitorilor: loturi de teren la preţuri simbolice, într-un timp foarte scurt, teren pentru care asigurăm toate utilităţile, sau perioada de graţie de un an pentru achitarea acestor terenuri cu destinaţia de investiţii. De asemenea, am prezentat materiale promoţionale cu frumuseţea zonei noastre şi cu potenţialul turistic al acesteia, de care participanţii sârbi s-au arătat extrem de interesaţi”, a precizat Gabriela Bănăduc.

Standul municipalităţii din Caransebeş a fost vizitat şi de preşedintele Regiunii Voivodina, Bojan Pajtic, care s-a întreţinut cu reprezentanţii capitalei gugulanilor. „Vă pot spune că preşedintele Regiunii Voivodina a fost plăcut surprins de prezenţa noastră la această importantă manifestare economică, dar şi de relaţiile de colaborare bine conturate pe care le avem cu municipalitatea din Kovacica. Dl Pajtic şi-a exprimat speranţa că vom derula proiecte europene cu partea sârbă, pentru dezvoltarea economică şi socială a celor două zone”, a spus şi viceprimarul Ilie Iova.

Municipalitatea din Caransebeş a fost singura administraţie din România prezentă la Invest Expo 2011, ediţia din acest an reunind peste 100 de participanţi din întreaga Serbie, dar şi din fostele republici iugoslave.

Sonia BERGER