Florenţa Albu, noul prefect al judeţului Caraş-Severin



În prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, la sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat, la sediul Palatului Administrativ, ceremonia de învestire în funcţie a prefectului judeţului Caraş-Severin, Florenţa-Maria Albu.
La eveniment au participat reprezentanţi din conducerea structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, serviciilor publice deconcentrate, autorităţilor publice locale, consilieri judeţeni şi angajaţii instituţiei.
Cu o bogată experienţă în administraţia publică, domeniu în care îşi desfăşoară activitatea de peste 27 de ani, Florenţa-Maria Albu a deţinut anterior funcţia de şef al Serviciului Afaceri Europene din cadrul Instituţiei Prefectului, dar şi pe cea de prefect al judeţului Caraş-Severin, în perioada martie 2016 – iulie 2017.
„Este un moment absolut special pentru mine, am depus din nou jurământul de credinţă patriei mele, judeţului Caraş-Severin, care m-a adoptat, şi cetăţenilor acestui judeţ. Am depus acest jurământ avându-vă ca martori nu numai pe dumneavoastră, dar în primul rând pe Dumnezeu. Asta mă obligă să îmi fac datoria cu responsabilitate şi credinţă. Sunt extrem de onorată pentru că am fost învestită din nou în această demnitate. Mulţumesc celor care au avut încredere în mine şi îi asigur că îmi voi face datoria în litera şi spiritul legii, conform prerogativelor ce revin prefectului. Lucrez în Instituţia Prefectului de peste 27 de ani şi în tot acest timp am fost mândră de asta, în tot acest timp am avut credinţa că este o instituţie de elită, în tot acest timp am ştiut că trebuie să fie o instituţie de echilibru în administraţie, care să aducă în primul rând un plus de valoare vieţii cetăţenilor. Îi mulţumesc domnului ministru Marcel Vela pentru onoarea copleşitoare pe care mi-a făcut-o, de a fi astăzi aici, şi tuturor celor care aţi fost alături de mine”, a declarat noul prefect al judeţului. (S. Berger)