În Caransebeş, iarna a luat, oficial, startulÎn prezenţa câtorva zeci de copii şi tineri, precum şi a reprezentanţilor administraţiei locale caransebeşene, vineri, 6 decembrie, s-a deschis, pentru a treisprezecea oară consecutiv, Patinoarul artificial din Parcul „Gen. Ioan Dragalina”, cu un spectacol şi un concurs de patinaj artistic.
„Este ediţia a treisprezecea, una cu noroc, se pare, cu vreme numai bună pentru patinat, şi, de asemenea, cu o premieră în istoria Caransebeşului, prezenţa unui grup de patinatori foarte talentaţi şi profesionişti în acelaşi timp, care au venit să dea o lecţie despre cum se patinează în realitate şi să fie un model pentru copiii din municipiul nostru. Mă bucur că se întâmplă şi la Caransebeş asemenea lucruri, care au atras o mulţime de spectatori, chiar dacă vremea este foarte friguroasă”, a spus primarul Felix Borcean.
Patinoarul mobil artificial are o suprafaţă de 600 de metri pătraţi (20×30 m). Luminiţa Verdeş, şef birou în cadrul Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”, care se ocupă şi de buna funcţionare a acestui patinoar, a spus că, din 2006, tarifele pentru utilizare şi pentru închirierea patinelor nu s-au modificat. Durata unei reprezentaţii este de 60 de minute, iar accesul pe gheaţă se face la aceleaşi preţuri ca şi în anii trecuţi, respectiv 5 lei biletul pentru o oră, şi tot 5 lei închirierea unei perechi de patine, aceasta putându-se face doar în baza unui act de identitate. În cazul în care grupuri organizate de copii, însoţite de cadre didactice, solicită, în scris, accesul pe gheaţă în mod gratuit, aceasta se va face numai cu acordul Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”, vizat de primarul municipiului, în fiecare zi între orele 10.30-11.30 şi 12-13.
Programul după funcționează patinoarul este în intervalul orar 10.30-11.30, 12-13, 16-17, 17.30-18.30, 19-20, 20.30-21.30, între orele 13 şi 16 fiind pauză, pentru respectarea liniștii locuitorilor din zona parcului şi pentru a putea fi refăcută suprafaţa de gheaţă.
Patinoarul va fi deschis până în data de 9 februarie 2020. (S. Rogoz; foto: D. Bălăşoiu)