FC Caransebeş şi-a onorat blazonul 1


muncitorul caransebes 4Muncitorul-Voinţa Lupac – FC Caransebeş 0-1 (0-1)
În primul meci al minireturului Seriei a IV-a a Ligii a III-a, contând pentru etapa a XVI-a, FC Caransebeş a întâlnit vineri, 28 februarie, în deplasare, pe Muncitorul-Voinţa Lupac, un joc pe care directorul sportiv al clubului gugulan, Sorin Boiangiu, afirma că doreşte să îl câştige şi astfel echipa să îşi onoreze blazonul de lider.
Scorul a fost deschis foarte repede, în chiar minutul 3, atunci când Şandru a executat un corner de pe dreapta, Dubei s-a înălţat la 10 metri şi a trimis cu capul precis, în dreapta lui Giurcanu, mingea intrând în plasă în ciuda eforturilor pe care le-a făcut Voin pentru a împiedica golul.
Următoarea fază importantă s-a consemnat abia în minutul 23, când R. Costachi a bătut o lovitură liberă de la 30 de metri, mingea a ajuns în careul caransebeşean, de unde Beică a reluat-o spectaculos, din foarfecă, spre poartă, însă balonul a poposit în braţele lui Haidău.
Caransebeşenii nu au rămas datori, iar în minutul 27, după o lovitură liberă de la 35 de metri lateral-dreapta, executată de Suru, Goşa a reluat puternic, cu capul, de la 12 metri, în colţul din stânga portarului reşiţean, însă Giurcanu s-a întins şi a reuşit să respingă în lateral.
Ultima fază a primei reprize şi-au trecut-o în cont tot gazdele, în minutul 40 Fedor având o incursiune frumoasă pe stânga, a întors spre centru, şutul lui Oncică, de la 18 metri, trecând razant cu transversala porţii gugulane.
Tot gazdele au avut prima fază mai importantă şi în partea a doua a jocului, în minutul 55, când R. Costachi a tras sănătos de la 20 de metri, însă Haidău a prins cu siguranţă.
În minutul 77 s-a petrecut o fază controversată, care nu a influenţat însă rezultatul. Fara a fost faultat la 20 de metri, după ce, cu doar câteva clipe înainte, caransebeşenii reclamaseră un fault la R. Artimon, care, după intervenţia asupra lui, a necesitat îngrijiri medicale, arbitrul Ghiorghioiu acordând însă lovitură liberă în favoarea gazdelor. A executat Fara, pe jos, pe lângă zid, însă Haidău a reuşit să reţină.
În minutul 82, oaspeţii se puteau desprinde pe tabela de marcaj, la o fază în care nou-intratul Gheju, aflat la prima atingere de balon, a scăpat spre poarta lui Giurcanu, a intrat în careu, şi de la 12 metri a şutat puternic, însă goal-keeper-ul gazdelor a reuşit să respingă în corner. Peste doar patru minute gugulanii şi-au mai trecut în cont o ocazie, când Negoescu, aflat pe dreapta, a trimis la Gheju, şutul acestuia fiind respins din nou de Giurcanu, până la Beică, fundaşul gazdelor a trimis la portar, care a prins balonul, „centralul” acordând lovitură liberă indirectă, de pe linia careului de 6 metri, pentru oaspeţi. Suru a mişcat balonul pentru Artean, care a şutat puternic, însă Giurcanu s-a opus din nou golului.
„În primul rând vreau să felicit jucătorii pentru victoria de astăzi, meritul este în întregime al lor. Cel mai important lucru cred că este acela că, deşi unii dintre ei au evoluat şi în Liga a II-a şi chiar în Liga I, s-au acomodat foarte repede cu dimensiunile terenului, care este mai îngust, cu vântul care a bătut destul de puternic şi a influenţat jocul, şi s-au acomodat bine la nivelul adversarilor de Liga a III-a. Eu consider că este o victorie meritată, am fi putut să câştigăm chiar la o diferenţă mai mare. Sunt mulţumit, în general, de toţi jucătorii şi vreau să felicit şi adversarii pentru fair-play-ul de care au dat dovadă”, a declarat după partidă Iosif Rotariu, antrenorul echipei FC Caransebeş.
„A fost un meci spectaculos pentru numerosul public prezent la stadion, şi ţin să le mulţumesc suporterilor că au venit în număr atât de mare. Probabil că am întâlnit cea mai bună echipă din campionat şi ţin să le urez mult succes în tentativa de a promova. Din păcate, noi avem aceleaşi probleme la finalizare, ratăm foarte mult… Am luat gol la prima ocazie a adversarilor, încă din minutul 3… Sperăm ca în etapa viitoare să ne luăm punctele înapoi”, a spus, după partidă, tehnicianul gazdelor, Viorel Lolea.
Mai multe despre meciul de la Lupac puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 6 martie.
Sorin ROGOZ


Un gând despre “FC Caransebeş şi-a onorat blazonul

  • Petru Fuchs

    Nu-l credeam pe Iosif Rotariu sa uite sa aminteasca de rolul major jucat de ALIN ARTIMON in constructia si rezultatele de pana acuma a echipei din Caransebes.

Comentariile sunt închise.