Centrul medical de la Constantin Daicoviciu are ambulanţă


Despre Centrul Medical de Permanenţă de la Constantin Daicoviciu, care şi-a început activitatea în toamna anului trecut, am scris într-una dintre ediţiile noastre anterioare. Costul implementării acestui proiect s-a ridicat la 50.000 de lei, bani alocaţi din bugetul local al comunei.

Încă de când am devenit primar, în anul 2008, am fost preocupat de sănătatea cetăţenilor din comună, cu atât mai mult cu cât, înainte, timp de 15 ani, am lucrat în sistemul medical, la Secţia Chirurgie a Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş. Prin înfiinţarea acestui Centru, n-am făcut altceva decât să încerc să fiu şi în continuare alături de oamenii aflaţi în suferinţă, de oamenii bătrâni”, ne-a spus Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu.

Acest obiectiv – a adăugat edilul – are drept scop asigurarea serviciilor medicale primare de către medici de familie din trei comune, în regim de gardă. După terminarea programului zilnic al medicului de familie, serviciile specializate în comunele Constantin Daicoviciu, Sacu şi Copăcele, precum şi în satele aparţinătoare, sunt asigurate de respectivii medici. Programul de lucru al acestora este între orele 15 şi 8, zilnic, de luni până vineri, şi de la 8 la 8, sâmbătă şi duminică, gardă prelungită.

În ultima perioadă, Serviciul de Ambulanţă Caraş-Severin a întreprins demersuri către Ministerul Sănătăţii, pentru dotarea Centrului Medical de Permanenţă cu o ambulanţă, eforturile instituţiei concretizându-se la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când, în prezenţa directorului tehnic al Serviciului, Cornel Pârvan, maşina a fost donată Primăriei Constantin Daicoviciu.

Urmare a demersurilor făcute de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin către Ministerul Sănătăţii, acesta a aprobat punerea la dispoziţia autorităţilor locale din comuna Constantin Daicoviciu a unei autosanitare de tip ACD, marca Fiat Punto, pentru a asigura mobilitatea personalului medical din cadrul Centrului de Permanenţă din localitate. Acesta a fost înfiinţat pentru asigurarea continuităţii de servicii medicale la nivelul comunei Constantin Daicoviciu şi comunelor învecinate Copăcele şi Sacu, medicii angajaţi urmând să răspundă solicitărilor de la Numărul unic de urgenţă 112”, a declarat Cornel Pârvan.

Mădălina DOMAN