Lui Felix Borcean i-a încetat mandatul de primarPrintr-un comunicat de presă, Instituţia Prefectului – judeţul Caraş-Severin informează că, având în vedere prevederile Codului administrativ, conform cărora primarilor în funcție le încetează mandatul înainte de termen, în situația candidaturii dintr-o altă postură decât cea de reprezentant al partidului pe lista căruia au fost aleși în anul 2016, prefectul Cristian Gâfu a inițiat o primă verificare a situației în acest sens.
Ca prim rezultat, au fost emise Ordinele de încetare a calității de primar pentru edilii a trei unități administrativ-teritoriale. Astfel, pe baza referatelor primite de la secretarii generali ai localităților în cauză, începând de vineri, 21 august, le-a încetat calitatea de primar lui Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș, ca urmare a propriei voințe, prin asumarea propunerii de candidatură ca și candidat independent, respectiv fără a fi membru al unui partid politic, acesta fiind ales primar în anul 2016 pe lista PNL, lui Dănuț-Ionel Muşa, primarul comunei Vărădia, şi lui Petru Haţegan, primarul comunei Iablanița.
Cele trei Ordine de încetare a mandatelor sunt executorii și au fost comunicate pe adresele primăriilor în cauză, se mai arată în comunicatul de presă.
Conform Codului administrativ, din acest moment rolul şi atribuţiile primarului sunt preluate de viceprimarul localităţii, cei vizaţi de măsura prefectului putând-o ataca în contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare. (B. Naum)