Echipa a doua, de la „mic”, la „mare”


Cea de adoua echipă a clubului FC Caransebeş – sau Scorilo-Autocatania, vechea denumire, sub care e mai cunoscută această formaţie – este, de fapt, fosta AS Tehnolemn, care a supravieţuit datorită preşedintelui – şi în acelaşi timp jucătorului – Ioan Olariu. Echipa activează în Liga a V-a, Zona Caransebeş, şi are un lot format din mai multe categorii de jucători, ca să spunem aşa. Pe de o parte, e vorba de fotbalişti aflaţi la a doua tinereţe sportivă, aici putându-i aminti pe Ion Benghia (născut în 1967), Iosji Torok (1960), Giovani Mateaş (1967), Liviu Arnăut (1967), Sever Neghină (1971), Marcel Bursuc (1972), Ioan Costinel Costescu (1962), Ionel Litu (1978). Marea majoritate a acestora sunt foşti jucători ai echipei Caromet Caransebeş, formaţie din care a rămas doar… stadionul, unde actuala echipă îşi dispută meciurile de pe teren propriu.

O altă categorie o reprezintă jucătorii în plină afirmare, aici putând fi menţionaţi Marius Turnea (1985), Daniel Rotaru (1982), Dorel Dovlete (1982), Sorin Radu (1980) sau Cosmin Popovici (1981) – nimeni altul decât cel care a reuşit să aducă municipiul Caransebeş pe harta fotbalului românesc, prin echipa care activează în Liga a III-a. În fine, în ultima categorie intră jucători tineri sau foarte tineri, printre care Marius Gherghescu (1988), Florin Urs (1988), Ovidiu Matichescu (1987), Alexandru Ioja (1989), Daniel Becheanu (1993), Alexandru David (1992) şi Marian Trancea (1993).

În primele nouă etape din ediţia 2011-2012, formaţia a înregistrat următoarele rezultate: Teregova – Scorilo 3-1 (pentru caransebeşeni înscriind Gherghescu), Scorilo – Hidrocon Marga 0-1, Victoria Vârciorova – Scorilo 3-4 (goluri Costescu – 3, Dovlete), Scorilo – Minerul Ruschiţa 1-1 (Arnăut); din etapa a V-a, echipa a fost preluată de Dănuţ Doran (antrenor secund la FC Caransebeş, care activează în Liga a III-a), care, chiar la debutul pe banca tehnică a acesteia, a reuşit să învingă în deplasare pe ocupanta locului întâi a clasamentului, Agmonia Zăvoi, cu 3-2 (goluri Ioja, Gherghescu şi Arnăut). În etapa a VI-a, Scorilo – Căvăran 4-1 (Ioja – 2, Rotaru şi Radu), Scorilo – Rapid Buchin 1-3 (gol D. Bona), după care, în etapa a VIII-a, a întâlnit pe Era Caransebeş într-un meci aprig disputat, un derby al municipiului, indiferent de liga în care se joacă, joc încheiat la egalitate, 2-2 (goluri Radu şi Gherghescu). În etapa a IX-a, caransebeşenii au jucat pe teren propriu cu Ad Mediam Mehadia, pe care a întrecut-o cu 5-2 (D. Bona – 3, Radu şi Costescu).

După nouă etape, caransebeşenii ocupau poziţia a IX-a în clasament, cu patru goluri, două egaluri şi trei înfrângeri, golaveraj 21-18, şi acumulând 14 puncte.

De remarcat că D. Bona, care nu aprins lotul care activează în Liga a III-a până la partida de sâmbătă, cu FC Timişoara II, a jucat meci de meci în Liga a V-a, devenind golgheterul echipei, cu 4 goluri. Printre ceilalţi marcatori se numără Gherghescu, Ioja şi Radu – câte 3 reuşite, Arnăut – cu două goluri, Dovlete şi Rotaru, câte un gol.

În etapa a X-a, disputată duminică, 30 octombrie, caransebeşenii au jucat în deplasare, la Rusca Montană, meciul încheindu-se cu scorul de 2-2, pentru caransebeşeni înscriind Costescu (min. 20) şi David (40)

Pagina realizată de Sorin ROGOZ