Drumurile voastre, poate…


Una dintre cele mai recente Hotărâri ale Guvernului României afectează municipiul Caransebeş. Conform actului normativ în cauză, sectoarele de Drum european sau naţional aflate în prezent în administrarea Ministerului Transportului şi care străbat o serie de localităţi, revin în administrarea Consiliilor locale. Această decizie anulează, o altă Hotărâre a Executivului României, de la începutul anului 2008, cu referire la preluarea unor sectoare de Drum naţional, proprietate publică a Statului, din administrarea Consiliului Local al municipiului Caransebeş, în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării Drumurilor naţionale.

În aceste condiţii, edilul-şef al urbei de pe Timiş şi Sebeş, Marcel Vela, a afirmat că susţinerea financiară a respectivelor tronsoane de drum, de către Municipalitate, va afecta bugetul local, datorită costurilor de întreţinere ridicate. Mai mult, primarul caransebeşean a precizat faptul că, la predarea şoselelor către Ministerul Transporturilor, la începutul anului 2008, asfaltul se prezenta în condiţii excepţionale, în vreme ce, acum, Municipalitatea se vede nevoită se preia drumuri care necesită lucrări de reabilitare.

Nu există fonduri prevăzute în bugetul local, în vederea efectuării de lucrări de asfaltare a respectivelor tronsoane de drum, întrucât Hotărârea Guvernului României a fost adoptată la începutul lunii februarie, după votarea, la Caransebeş, a bugetului local pe anul în curs”, a mai menţionat Marcel Vela.

În momentul de faţă, reprezentanţii Administraţiei Publice Locale din urbea de pe Timiş şi Sebeş caută soluţii pentru gestionarea situaţiei create în urma punerii în practică a Hotărârii Executivului României.

Liviu DINU