Dida Pester, de 50 de ani în slujba artei


În aceste zile, la Caransebeş continuă evenimentele cultural-artistice, Casa Municipală de Cultură „George Suru” organizând o expoziţie de pictură având-o ca autoare pe artista Dida Pester. Vernisajul în cauză a avut loc la Galeria de Artă „Corneliu Baba”, amenajată la parterul instituţiei din urbea de pe Timiş şi Sebeş.

Dida Pester abordează în lucrările sale, în mare parte cu tentă impresionistă şi expresionistă, o paletă diversificată de teme, iar tablourile acesteia abundă de culoare şi înfăţişează în special peisaje de primăvară-toamnă, sau natura.

La eveniment au fost prezenţi, pe lângă oficialităţile locale în frunte cu city-managerul Primăriei Caransebeş, Nicolae Borcean, o serie de personalităţi din domeniul artei şi nu numai, precum şi mai mulţi elevi de la instituţiile de învăţământ din urbe.

Dida Pester s-a născut la Caransebeş, în data de 19 august 1940, fiind în slujba artei de mai bine de 50 de ani. Realizează goblenuri şi este atât pictor, cât şi sculptor în lemn şi piatră. Din anul 2002 s-a retras la „casa de la ţară”, un loc propice pentru creaţie, în satul Prisaca.

De precizat şi faptul că expoziţia de pictură semnată de artista Dida Pester poate fi vizitată timp de două săptămâni, între orele 8-17, la Galeria de Artă „Corneliu Baba”, de la parterul Casei de cultură.

Liviu DINU