Teribilistul Cristian Ungur a scăpat basma curată


Tânărul care a semănat groază pe Aeroportul Caransebeş în vara anului trecut nu se întoarce după gratii, aşa cum au solicitat procurorii. Mai mult, Curtea de Apel Timişoara le-a obligat pe cele patru părţi vătămate să plătească Statului cheltuielile judiciare.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş au vrut să-l trimită pe Cristian Ungur în spatele gratiilor, după ce, în ziua de 8 august 2010, tânărul de 25 de ani a şocat o ţară întreagă prin actul său de teribilism, atunci când a intrat cu maşina pe pista pe care se afla în plină desfăşurare un concurs de motociclism. Recursul declarat împotriva sentinţei Judecătoriei Caransebeş, prin care inculpatul a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de trei ani şi patru luni, s-a judecat zilele trecute la Curtea de Apel Timişoara.

Instanţa de recurs a admis, atât calea de atac exercitată de Parchet, cât şi de inculpat, a casat în parte sentinţa Judecătoriei Caransebeş şi, rejudecând, a obligat părţile civile la plata cheltuielilor judiciare către Stat. În ceea ce priveşte latura penală, a păstrat în totalitate sentinţa primei instanţe. ,,De acum încolo, sunt convins că despre Cristian Ungur se va vorbi numai la superlativ”, a declarat avocatul tânărului, Cosmin Bolosin. ,,Pentru mine a fost o lecţie foarte dură, cea mai dură din viaţa mea”, a spus Cristian Ungur. (S. Berger)