Cu noul bronhoscop, caransebeşenii nu vor mai fi puşi pe drumuri 1


Ca urmare a donației Cluburilor Rotary Caransebeș, Meerbusch-Büderich şi Uffenheim din Germania, Houhalen din Belgia şi Linz – Austria, în cadrul unui proiect Global Grant, de dotare a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, care are o valoare totală de 78.000 de euro, unitatea medicală beneficiază, începând de săptămâna trecută, de un bronhoscop performant care a costat 148.000 de lei.

Gestul rotaryenilor vine după ce, recent, au mai donat spitalului caransebeşean două transporturi de aparatură medicală.

Bronhoscopul e cea mai importantă piesă din Global Grantul nostru, un aparat care sperăm că va putea face diferenţa în materie de diagnostic şi tratament în sfera Secţiilor Pneumologie şi ORL. Apreciem totodată contribuţia firmei Storz, care a adus acest aparat cu o reducere substanţială de preţ şi care este importantă în economia proiectului, iar noi ne exprimăm speranţa că în câteva luni vom încheia şi ultima fază a acestui proiect, respectiv instalaţia de gaze de la Blocul operator, acolo unde există un parteneriat direct cu Primăria”, a spus Alin Deteşan, preşedintele Clubului Rotary Caransebeş.

La rândul său, medicul Ionuţ Mihăilică, şeful Secţiei Pneumologie, a ţinut să mulţumească Clubului Rotary şi Primăriei Caransebeş pentru faptul că, prin această donaţie, i s-a împlinit visul pe care îl avea încă de când a venit în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului. „Bronhoscopul ne ajută mult, fiindcă putem pune un diagnostic cu certitudine, dar în acelaşi timp vine şi în sprijinul pacienţilor, care sunt, astfel, scutiţi să facă drumuri la Timişoara, Cluj sau Craiova. Putem face biopsii, brosaj, lavaj, anumite proceduri pe care le putem efectua într-un timp mult mai scurt şi cu un diagnostic mult mai rapid şi mai precis”, a spus Ionuţ Mihăilică.

Prezent la eveniment, primarul Felix Borcean a ţinut să amintească faptul că ideea de a aduce la Caransebeş un bronhoscop performant pentru Secţia Pneumologie, dar nu numai, s-a născut în urmă cu un an, în cadrul unui bal al Clubului Rotary. „Vreau să aduc mulţumiri deosebite Clubului Rotary, pentru că, în decursul anilor, a avut o activitate susţinută, axată pe foarte multe domenii, dar, în ultima vreme, necesităţile Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş i-au făcut pe membrii acestui club ca, în parteneriat cu alte cluburi din Europa, să-şi îndrepte foarte mult atenţia asupra spitalului din oraşul nostru. Faptul că au reuşit să aducă la Caransebeş acest bronhoscop este o mare împlinire, atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici, fiindcă în medicina de astăzi este foarte greu să lucrezi fără aparate performante. Odată cu intrarea în circuitul medical a acestui aparat, cu siguranţă beneficiile aduse pacienţilor din Caransebeş, şi nu numai, vor veni foarte repede”, a spus edilul municipiului.

Sonia BERGER


Un gând despre “Cu noul bronhoscop, caransebeşenii nu vor mai fi puşi pe drumuri

Comentariile sunt închise.