Volei Club Banatul vrea deja în Cupele europene


Sala Polivalentă din cartierul Pipirig a găzduit joi, 11 septembrie, un eveniment aşteptat cu deosebit interes de iubitorii de sport din municipiu. În prezenţa a peste 500 de spectatori, Clubul de Volei Banatul Caransebeş şi-a prezentat lotul cu care va aborda ediţia 2014-2015 a Diviziei A1 a Campionatului Naţional de Volei, eşalon în care a revenit după o absenţă de 30 de ani.

Într-o atmosferă de mare spectacol, din care nu au lipsit artificiile, muzica şi fumigenele, jucătorii care vor evolua sub culorile clubului caransebeşean s-au aliniat la centrul terenului: Ion Teleleu (28 de ani, 1,90 m înălţime, a mai jucat până acum la Steaua Bucureşti, SCM Universitatea Craiova şi Phoenix Şimleu Silvaniei); Alexandru Trică (18 ani, 2 m, junior la Oţelu Roşu, din 2013 la Caransebeş); Florin Balica (32 de ani, 1,84 m, a pus umărul la revigorarea voleiului caransebeşean); Raul Oprişor (30 de ani, 2 m, SCM Universitatea Craiova, CS Unirea Dej, Steaua, precum şi la cluburi din Irak şi Dubai); Liviu Burgoi (18 ani, 1,96 m, juniorii clubului din Oţelu Roşu); Vladan Aleksic (32 de ani, 1,98 m, cluburi din Serbia, Grecia, Cipru, Muntenegru, România – Zalău şi Craiova); Sergiu Diaconescu (18 ani, 1,86 m, juniorii clubului Oţelu Roşu, din 2013 la Caransebeş); Nenad Sormaz (22 de ani, 1,99 m, cluburi din Serbia, Bosnia, Qatar); Laurenţiu Vânătoru (34 de ani, 1,90 m, Slatina, Steaua, Baia Mare, Craiova); Laurenţiu Fabian Birău (33 de ani, 2 m, SCMU Craiova, Petrolul Ploieşti, Avignon şi Nisa – Franţa, Volei Municipal Zalău); Dan Borota (30 de ani, 1,94 m, Baia Mare, Zalău, Constanţa, cluburi din Franţa, din 2006 în Lotul Naţional al României); Vladimir Iovic (31 de ani, 1,86 m, Serbia, Craiova, Steaua); Filip Todor (24 de ani, 1,96 m, SCM Universitatea Craiova); Emil Lung (33 de ani, 1,96 m, Ştiinţa Baia Mare, Phoenix Şimleu Silvaniei, Slatina, Oradea, a contribuit la promovarea Caransebeşului în Divizia A1).

Antrenorul echipei este prof. Pavel Craia, de 11 ani antrenor al Lotului Naţional de Juniori, doi ani antrenor la Craiova, în Divizia A1, din 1993 la Caransebeş, artizanul promovării clubului gugulan în primul eşalon al voleiului românesc.

Preşedintele Volei Club Banatul Caransebeş este Cristian Stepanescu.

Prezent în sală, primarul Marcel Vela, omul care a făcut posibile toate aceste lucruri, a spus: „Cred că principalul obiectiv al unui primar este să creeze locuri de muncă pentru cetăţenii urbei sale. În această construcţie, de a promova Caransebeşul, de a fi cunoscut în România şi în Europa, în această strategie de a fi evocat ca un centru, ca o zonă cu oameni pricepuţi, unde administraţia locală este deschisă, pot veni investitori, oameni care să facă astfel încât în următoarele decenii municipiul Caransebeş să fie cel mai important oraş din Banatul de Munte. Vă asigur că nu este uşor să gestionezi două promovări în acelaşi an – echipa de fotbal în Liga a II-a şi cea de volei în Divizia A –, dar cred că tocmai prin acest succes am dovedit că municipiul nostru poate fi scânteia care să aprindă tot Banatul. Vom dovedi că ne putem bate de la egal la egal cu oraşe ca Galaţi, Constanţa, Craiova, Baia Mare, cu echipe ca Steaua şi Dinamo, noi, Caransebeşul, un oraş mic, dar cu suflet mare”.

Marcel Vela a mai spus că obiectivul echipei şi al staff-ului tehnic este acela ca, la sfârşitul acestui campionat, Volei Club Banatul Caransebeş să joace într-o cupă europeană.

În încheiere s-a disputat un meci demonstrativ, în care elevii antrenorului Pavel Craia s-au impus în faţa celor de la SCM Universitatea Craiova cu scorul de 3-0 (25-20, 26-24, 26-24).

Pagină realizată de Sorin ROGOZ