Micuţii gugulani şi carul cu mere


Festivalul de folclor – concurs cu participare internaţională „Gugulan cu car cu mere”, ajuns la cea de-a doua ediţie, se va desfăşura vineri, 2 noiembrie, pe două secţiuni, respectiv la Episcopia Caransebeşului şi la Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă. Acest festival constituie o oportunitate prin care copiii şi cadrele didactice pot lua contact direct cu valorile culturale, se pot întoarce la izvoare, la tot ceea ce este autentic, pentru a se constitui în ceea ce trebuie să numim cu dragoste şi mândrie „identitate naţională”. Manifestarea urmăreşte dezvoltarea personalităţii copilului prin identificarea, conservarea, înregistrarea şi promovarea producţiilor folclorice locale, identificarea talentelor specifice în rândul preşcolarilor şi elevilor, îmbogăţirea universului cunoaşterii copiilor conform particularităţilor de vârstă ale acestora, dar şi formarea şi dezvoltarea sentimentului patriotic, a sentimentului de mândrie a locului de provenienţă.

La festival participă preşcolari şi elevi din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, din unităţile şcolare din Caraş-Severin, precum şi din alte judeţe ale ţării, care se vor întrece în recitaluri de poezie în grai, interpretare vocală şi instrumentală, precum şi dansuri populare.

Festivalul este organizat de Primăria Caransebeş, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4, Casa de Cultură „George Suru”, Episcopia Caransebeşului şi Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă. (T. Mesner)