La Poliţia Locală Caransebeş, patru oameni din cinci dorm în post


Primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, a declarat recent că în noaptea de sâmbătă, 15 septembrie, spre duminică, a fost într-un control inopinat la Poliţia Locală, unde, din cinci poliţişti, pe patru i-a prins dormind în timpul serviciului, la ora 1.

Este vorba de patru cadre şi un ofiţer de serviciu, doar unul dintre poliţişti fiind singur în patrulare cu maşina prin oraş, deşi ar fi trebuit să fie însoţit de partener.

Totul s-a întâmplat la ora 1 noaptea, când oraşul este foarte agitat, când sunt discoteci, nunţi… Băieţii se relaxau, unul în maşina poliţiei, unul în birou, nu ştiu, că nici nu l-am văzut, iar doi în maşinile personale, ei stăteau la pândă. I-am luat ca din oală, şi au să fie câteva măsuri dure. Le-am oferit două variante – fie le tai norma de hrană la toţi, fie pleacă cei pe care i-am prins”, a spus edilul.

Felix Borcean a mai declarat că această practică este veche, dar că acum, de când poliţiştilor locali le-au crescut salariile şi, în plus, au şi normă de hrană în sumă de 1.000 de lei pe lună, doreşte implicare din partea acestora.

Eu am aplicaţie GPS pe telefon şi văd tot timpul unde sunt maşinile. I-am urmărit timp de o săptămână… Nu le-am zis nimic… Se vede când maşina staţionează sau îţi arată că e cu motorul pornit, dar nu se mişcă. Adică băieţii se încălzesc seara sau au aer condiţionat… Pe banii noştri…”, a mai spus edilul.

Bogdan NAUM