Caransebeşul îşi păstrează poziţia de lider


Croaţia Clocotici – Viitorul Caransebeş 0-5 (0-3)
Un meci de care gugulanii s-au temut, aşa ar putea fi caracterizată partida dintre Croaţia Clocotici şi liderul clasamentului Ligii a IV-a, disputată duminică, 28 octombrie, în cadrul etapei a VIII-a a acestui eşalon. În plus, băieţii antrenaţi de Ion Bica mai aveau de răzbunat nu atât egalul din returul trecut, cât finala Cupei României, pe care au scăpat-o printre degete în favoarea gazdelor de duminică.
Caransebeşenii au deschis scorul repede, la chiar prima acţiune de atac, atunci când, în minutul 7, Frenţ a centrat înalt, mingea a ajuns pe partea opusă, la Nicola, care a pus latul la 8 metri şi a trimis în plasă pe sub Filca.
Portarul gazdelor s-a remarcat trei minute mai târziu, la o fază în care Negrei a centrat de pe aripa stângă, l-a găsit bine pe Negoescu, care a şutat plasat, lângă bară, de la 10 metri, însă Filca s-a întins şi a respins în corner.
„Nego” şi-a început recitalul de goluri în minutul 13, când a primit pe partea stângă, a avansat spre centru şi, deşi talonat de Nica, a trimis o scăriţă elegantă de la 12 metri, ducând scorul la 0-2.
Gazdele puteau reduce din handicap în minutul 21, atunci când centralul Cosmin Corocan le-a acordat o lovitură liberă de la 20 de metri, execuţia lui Nica fiind deviată de zidul caransebeşean în stâlpul stâng al porţii apărate de Socaci.
Tot atât de bine puteau şi gugulanii să-şi majoreze avantajul, peste două minute, însă şutul din 10 metri al lui Rotea, din centrarea venită de pe stânga, de la Nicola, a fost repins în corner de Filca.
În cele din urmă oaspeţii, sau mai degrabă Negoescu l-a învins din nou pe Filca, în minutul 28, când, primind la 14 metri, a şutat plasat, păcălindu-l pe goal-keeper-ul Clocoticiului.
Gugulanii şi-au trecut şi ei în cont o bară, în minutul 30, după o fază cursivă de atac în care mingea a trecut pe la Negoescu şi Frenţ, iar Nicola, de la doar 6 metri şi cu toată poarta goală în faţă, a şutat să rupă transversala.
Ultima fază importantă a primei reprize s-a consumat în minutul 35, Negoescu, aflat la punctul cu var, reluând milimetric pe lângă poarta gazdelor centrarea venită de pe dreapta, de la Imbre.
Caransebeşenii au început tare şi partea a doua a întâlnirii, în minutul 48 Rotea având o incursiune pe partea dreaptă şi încercând o scăriţă, însă mingea, care îl depăşise pe Filca, a fost respinsă de pe linia porţii de Tomescu.
În minutul 51 s-a făcut 0-4, după ce acelaşi Negoescu a pătruns în careu şi, cu toate că a fost talonat de Bordea, a reuşit să şuteze plasat de la 10 metri, învigându-l din nou pe Filca.
Prima fază mai periculoasă din repriza secundă a gazdelor s-a consemnat în minutul 60, când Costachi a executat o lovitură liberă de 35 de metri, reluarea cu capul a lui Nica poposind în braţele lui Socaci. Trei minute mai târziu, gazdele au mai primit o lovitură liberă ca urmare a unui fault asupra lui Chelu, şutul lui Nica, de la 25 de metri, scuturând plasa laterală a porţii caransebeşene.
Tot Negoescu a stabilit şi scorul final, în minutul 82, când Frenţ a centrat de pe dreapta, iar atacantul gugulan, scăpat din marcaj, a venit la colţul scurt şi a deviat în plasa porţii lui Filca.
„Duelul” dintre cei doi adversari s-a repetat şi în minutul 89, atunci când Negoescu, talonat de Ribar, a scăpat spre poarta gazdelor, însă ultima sa scăriţă a fost ajunsă de portarul Croaţiei, care se pare că, deşi destul de târziu, a reuşit în cele din urmă să-l „citească” pe cel care i-a dat patru goluri în acest meci.
Croaţia Clocotici: Marcel Filca, R. Costachi, G. Ifca, A. Bordea, C. Moţi, Al. Chelu (min. 73, Marian Filca), D. Dragotă (46, L. Tomescu), T. Nica, I. Haţegan, N. Budai (53, M. Balaci), G. Ribar; rezerve: M. Udoviţă, M. Vatav. Antrenor, Claudiu Balaci.
Viitorul Caransebeş: D. Socaci, C. Arnăut, Al. Nicola, A. Megheleş, L. Rotea (80, A. Marco), M. Frenţ, N. Imbre, G. Negrei (70, C. Govoşdeanu), R. Cărăuşu, I. Drăgoi, C. Negoescu; rezervă, C. Birăescu. Antrenor, Ion Bica.
A arbitrat la centru Cosmin Corocan (Reşiţa), asistat la cele două linii de Daniel Bistrian (Reşiţa) şi Adrian Telescu (Armeniş).
Observatori: Mihail Boru şi Lucian Glogovicean, ambii din Reşiţa.
Sorin ROGOZ