Ezerişul, victorie muncită cu Oraviţa


Progresul Ezeriş – CS Oraviţa 3-2 (2-0)

În cadrul etapei a VIII-a a Ligii a IV-a, Progresul Ezeriş a întâlnit sâmbătă, 27 octombrie, pe Stadionul Gloria din Reşiţa, pe CS Oraviţa, într-un meci în care oaspeţii au început mai bine, mai legat, având prima ocazie de a înscrie în chiar minutul 3, atunci când Preoteasa a centrat de pe partea stângă, iar Buga, aflat la 3 metri, a şutat la colţul scurt, însă balonul a trecut razant cu vinclul porţii apărate de Varga. După alte şase minute, aost rândul lui Cârdu să pătrundă pe dreapta şi să trimită o minge în careu, însă execuţia lui n-a fost nici şut, nici centrare, iar mingea s-a scurs în afara terenului.

Gazdele au reuşit să deschidă scorul la prima fază mai periculoasă de poartă, petrecută în minutul 12, când Ciurea, aflat pe dreapta, i-a pasat lui Rusnac, la limita careului, portarul orăviţean Sîrbu a ezitat, iar jucătorul Progresului Ezeriş a trimis, cu un lob, în poarta goală. Goal-keeper-ul oaspeţilor s-a revanşat însă două minute mai târziu, când a scos cu piciorul şutul aceluiaşi Rusnac, care a trimis un voleu puternic de la 12 metri.

După înscrierea golului, gazdele au căpătat încredere şi s-au văzut mult mai bine în joc, fiind uneori cu toată echipa în jumătatea adversă de teren, cei de la Oraviţa mizând pe cartea unui eventual contraatac. Pe acest fond a venit şi golul al doilea al băieţilor antrenaţi de Adrian Enăşescu, după o fază în care Ciurea l-a angajat perpendicular pe Simion, acesta a avansat până în careu şi, deşi talonat de Halas, a şutat sec în stânga lui Sîrbu, de la doar 10 metri.

Replica oaspeţilor a venit în minutul 28, când Preoteasa l-a angajat bine, pe partea dreaptă, pe Cârdu, şutul acestuia, de la 12 metri, fiind respins cu piciorul de Varga.

Orăviţenii au rămas în 10 oameni în minutul 40, după ce Băcoi a văzut al doilea cartonaş galben pentru că a ripostat la faultul în atac comis de Simion.

Gazdele şi-au mărit avantajul pe tabela de marcaj în minutul 48, după o fază construită de Rusnac pe aripa stângă, acesta l-a fentat şi pe Sârbu, după care a trimis în faţa porţii goale, de unde Bobină a pus latul şi a trimis în plasă.

Elevii lui Ciprian Macovei au redus din handicap în minutul 58, atunci când Băcilă a reluat în poartă centrarea pe jos, venită de pe partea dreaptă, de la Cârdu.

Deşi cu un om mai puţin pe teren, oaspeţii au alergat după gol, având încă o ocazie de a înscrie în minutul 75, când Băcilă i-a pasat perfect lui Cârdu, acesta a intrat în careu, l-a driblat pe Varga, însă a intrat în unghi, iar şutul său, din poziţie incomodă, s-a dus pe lângă poartă. În minutul 82, orăviţenii au mai avut o ocazie de a înscrie, însă Varga a respins spectaculos şutul de la 18 metri expediat de Lucica.

Scorul final a fost stabilit în minutul 90+4, atunci când Gugu a reluat cu capul, de la 8 metri, centrarea expediată din corner de Lucica.

Progresul Ezeriş: A. Varga, I. Simion, A. Bobină, A. Rusnac, P. Măduţă, A. Urlică, R. Ciurea, M. Horţ, A. Leonte (min. 67, I. Becheanu; 87, G. Vlad), G. Koschling (82, R. Gherghel), H. Marişescu (65, C. Roşu); rezerve: P. Secula, G. Vămanu, I. Budai. Antrenor, Adrian Enăşescu.

CS Oraviţa: D. Sîrbu, B. Purea, C. Covaci, I. Cârdu, C. Chiriac (46, N. Gugu), O. Băcoi, A. Buga (46, I. Băcilă), F. Halas (82, F. Lucica), G. Frumosu, A. Răţoiu, D. Preoteasa; rezervă, I. Hulpan. Antrenor, Ciprian Macovei.

A arbitrat la centru Roberto Svatsinka (Reşiţa), asistat la cele două linii de Răzvan Toader (Oţelu Roşu) şi Daniel Humiţa (Caransebeş).

Observatori: Iosif Kelemen (Caransebeş) şi Petru Herghelegiu (Bocşa).

Sorin ROGOZ