Atenţie, gheaţă la Caransebeş!


În prezenţa câtorva zeci de copii şi tineri, precum şi a reprezentanţilor administraţiei locale caransebeşene, joi, 6 decembrie, s-a deschis, pentru a douăsprezecea oară consecutiv, Patinoarul artificial din Parcul „Gen. Ioan Dragalina”.

E bine să respectăm tradiția, pentru că patinoarul e o tradiție deja în municipiu, copiii, tinerii și, de ce nu, adulții au un loc unde să-și consume energia. Respectăm tradiția și la tarife, sunt nemodificate de 12 ani. În plus, s-au mai cumpărat 50 de perechi de patine, gheața e nouă, am testat-o, așa că invit toți iubitorii de patinaj să vină aici”, a spus primarul Felix Borcean, care, cu acest prilej, a dat câteva ture pe gheaţă alături de cei mici, ei bucurându-se de gratuitate în această primă zi.

Patinoarul mobil artificial are o suprafaţă de 600 de metri pătraţi (20×30 m). Administratorul Pieţei Gugulanilor, Luminiţa Verdeş, care se ocupă şi de buna funcţionare a acestui patinoar, a spus că, din 2006, tarifele pentru utilizare şi pentru închirierea patinelor nu s-au modificat. Durata unei reprezentaţii va fi de 60 de minute, iar accesul pe gheaţă se face la aceleaşi preţuri ca şi în anii trecuţi, respectiv 5 lei biletul pentru o oră, şi tot 5 lei închirierea unei perechi de patine, aceasta putându-se face doar în baza unui act de identitate. În cazul în care grupuri organizate de copii, însoţite de cadre didactice, solicită, în scris, accesul pe gheaţă în mod gratuit, aceasta se va face numai cu acordul Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”, vizat de primarul municipiului, în fiecare zi între orele 10.30-11.30 şi 12-13.

Programul după care va funcționa patinoarul este în intervalul orar 10.30-11.30, 12-13, 16-17, 17.30-18.30, 19-20, 20.30-21.30, între orele 13 şi 16 fiind pauză, pentru respectarea liniștii locuitorilor din zona parcului şi pentru a putea fi refăcută suprafaţa de gheaţă.

Patinoarul va fi deschis până în data de 10 februarie 2019. (S. Rogoz)