La muzeul caransebeşean a fost deja Sara de Ajun


Marți, 11 decembrie, în Aula Musei Caransebesiensis a Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş a avut loc spectacolul tradițional de colinde intitulat Asta-i Sara!, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin şi în colaborare cu Episcopia Caransebeșului.

În cadrul manifestării au evoluat Corul Catedral Gheorghe Dobreanu al Catedralei istorice Sf. Gheorghe din Caransebeș, Corul Ioan Teodorovici al Parohiei Orodoxe Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Caransebeș, ambele coordonate de prof. Maria Ponețchi, Corul Seminarului Teologic Ioan Popasu Caransebeș, coordonat de pr. Petru Paica, precum şi Corul Catedralei Episcopale din Caransebeș, coordonat de pr. prof. Gheorghe Tistu.

Scopul concertului, la care, pe lângă iubitorii de tradiţii şi de muzică din Caransebeş, au luat parte şi reprezentanţi ai administraţiei judeţene, a fost acela de a promova datinile, aşa cum sunt ele păstrate în vatra satului românesc. Crăciunul este celebrat ca dată a Naşterii lui Iisus, iar de-a lungul secolelor a devenit o sărbătoare a familiei, marcată de obiceiuri precum colindele, împodobitul bradului şi darurile Moşului, mult-aşteptate de copiii din întreaga lume.

Geanina LUCA