„Piraţii din Caraibe” se pregătesc să „atace” Caransebeşul!


Aşa cum am scris într-una dintre ediţiile noastre anterioare, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Caransebeş din 14 decembrie 2016, aleşii municipali au aprobat solicitarea SC „Nadina” SRL privind construirea unei terase-restaurant suspendate, pe sectorul amonte al râului Sebeş, în apropierea podului din zona Societăţii „Hidroelectrica”. Avizul legislativului local era necesar deoarece Administraţia Naţională a Apelor Române – Administraţia Bazinală de Apă Banat a recomandat consultarea şi obţinerea acceptului din partea deţinătorilor de poduri ce traversează râul Sebeş în zona respectivă.

Corabia, cu vele şi trei catarge, va fi amplasată pe piloni din beton de 1,5 metri, pe o structură metalică și cu o formă definitivă din lemn ce va fi adus tocmai din Asia.

Administratorul SC „Nadina” SRL, Ivan Daniel Şutac, ne-a spus că această corabie este de fapt un restaurant cu specific pescăresc, ideea construirii ei venindu-i acum câţiva ani, în urma unei vizite pe care a făcut-o în Grecia, la malul mării. „Atunci m-am gândit că un asemenea obiectiv ar avea un impact deosebit şi la noi, pe malul râului Sebeș, chiar în locul unde acum este autogara. Practic, ca și în poveste, corabia a acostat în zona noastră și, din cauza podului, nu-și mai poate continua drumul. Investiția se ridică la 500.000 de euro şi este susținută de mine și de tatăl meu, fiind o afacere de familie. Corabia va avea trei terase, pe tot atâtea nivele, o parte cu vedere la râu, unde vor fi amenajate mese și canapele chiar şi în bărcile de salvare, iar la demisol va fi amenajat un restaurant cu o capacitate de 80-120 de locuri. Practic, vor fi patru locații de servire a clienților”, a adăugat Ivan Daniel Șutac.

Terasa-restaurant este unică în România şi ne duce cu gândul la «Pirații din Caraibe». Clienții vor gusta preparate culinare de bună calitate, în special din pește, se vor putea relaxa, mai ales pe timpul verii, într-un loc din care vor putea vedea atât muntele, cât și apa”, a mai spus administratorul firmei „Nadina”.

Lucrările la acest obiectiv vor începe imediat ce vremea o va permite, astfel încât până în vară totul să fie gata şi clienţii să poată veni la bordul „Perlei Negre”, vestita corabie a Piraţilor din Caraibe.

Bogdan NAUM