135 de amenzi date de RAR anul trecut, în judeţul Caraş-SeverinRegistrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului trecut, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore sau periculoase și au fost declarate neconforme.
Cele mai multe neconformități au fost constatate la instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,7%), la emisiile poluante (21,1%), punți, jante, anvelope și suspensie (12,9%) şi parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%).
Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la un număr de 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.274 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al RAR.
Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP falsă, expirată sau anulată.
În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 de vehicule și 269 de ITP-uri au fost anulate.
În județul Caraş-Severin au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 431 de vehicule. Dintre acestea, 31,32% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 13 (3,02%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 14,62% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,70% aveau probleme legate de identificare și 3,48% aveau ITP falsă, expirată sau anulată.
În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județ au fost aplicate 135 de amenzi contravenționale și au fost retrase 112 certificate de înmatriculare.
În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară, se mai arată în comunicatul de presă.
Geanina LUCA