Interes pentru ariile naturale protejate din Caraș-SeverinPreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și administratorul public al județului, Tinu Vidaicu, s-au întâlnit recent cu președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, dna Adi Croitoru, și echipa sa de lucru, care au venit în județ pentru a evalua, între altele, starea de conservare a ariilor naturale protejate din această zonă.
În urma discuțiilor, s-a convenit asupra semnării unui protocol între ANANP, Consiliul Județean Caraș-Severin și Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, în scopul colaborării pentru protejarea și conservarea habitatelor și a biodiversității specifice ariilor naturale din județ, am fost informaţi de Serviciul comunicare al instituţiei cărăşene.
O hartă interactivă digitală, pe care turiștii și organizatorii de curse Hard Enduro o pot descărca pe smartphone-ul personal, urmează să fie pusă la dispoziția Consiliului Județean Caraș-Severin. Harta include informații utile cu privire la traseele turistice, zonele de acces, restricțiile și regulile care trebuie respectate în vederea menținerii stării de conservare a habitatelor naturale din judeţ.
Tot cu această ocazie s-a stabilit constituirea unui grup de lucru, ANANP – Consiliul Județean Caraș-Severin, în vederea implementării de măsuri active din Planul de management al Ariei Naturale Rusca Montană – ROSCI0219, document ce are rol de reglementare pentru toţi proprietarii şi administratorii de terenuri şi activităţi din interiorul ariei protejate şi vecinătatea acesteia.
Geanina LUCA