Primăria pune un umăr „consistent” la reabilitarea Vilei Popov


Consilierii locali ai municipiului au aprobat joi, 20 decembrie 2018, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre referitor la modificarea actului normativ privind înfiinţarea Centrului de zi pentru persoane vârstnice Caransebeş, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, care ar urma să funcţioneze în fosta Vilă Popov, din cartierul Teiuş.

Valoarea totală a acestui proiect este de 6,2 milioane de lei (inclusiv TVA), contribuţia proprie de la bugetul local se ridică la 1,8 milioane de lei, reprezentând achitarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cofinanţarea de 2 la sută din valoarea eligibilă a proiectului fiind de 88.487 de lei.

De asemenea – se mai arată în proiectul de hotărâre –, sumele care reprezintă cheltuielile conexe ce pot apărea pe perioada derulării proiectului se vor asigura din bugetul local.

În condiţiile în care vom primi fonduri europene pentru reabilitarea Vilei Popov, aceasta va deveni Centru de zi pentru persoane vârstnice. La rândul ei, Primăria Caransebeş va contribui cu o cofinanţare destul de consistentă pentru realizarea acestor operaţiuni”, a declarat primarul Felix Borcean. (M. Doman)