O șansă pentru comunitățile marginalizate


Administrația locală a municipiului de pe malurile Timișului și Sebeșului intenționează să depună la Ministerul Fondurilor Europene proiectul intitulat „O șansă pentru comunitățile marginalizate din Caransebeș”, componentă a Programului Operațional „Capital Uman”, prin intermediul căruia ar urma să ofere servicii educaționale, medicale sau de integrare pe piața muncii pentru 220 de copii și 380 de adulți care locuiesc în barăcile din Balta Sărată, la Blocurile „NATO” de pe Str. Tudor Vladimirescu, din Țiglărie, și în incinta fostului Spital de Psihiatrie din zona Țarină.

„Am fost în aceste zone, am văzut cum locuiesc acești oameni, în condiții foarte grele. Sperăm ca acest proiect odată aprobat, să trecem la implementare și să le putem oferi acestor oameni, copii și adulți, o șansă pentru un trai mai bun. Pe de altă parte, sper și într-o implicare activă a acestor persoane în proiect, pentru că noi dorim și ne dăm tot interesul să le creăm condiții mai bune de trai, dar și dânșii trebuie să se implice în activitățile proiectului”, a declarat primarul Felix Borcean.

Proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din Caransebeș” urmăreşte reabilitarea și extinderea locuințelor și reglementarea documentelor de proprietate și de identitate, asigurarea mesei, program after-school, pachete de igienă și îmbrăcăminte, transport, planning familial, calificare și instruire, asigurarea unui loc de muncă sau chiar microgranturi de până la 25.000 de euro pentru cei care vor prezenta un plan de afaceri viabil.

În acest proiect, în valoare de 5,5 milioane de euro şi cu o perioadă de implementare de 3 ani, Primăria Caransebeș are ca parteneri Asociația Caritas, Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare, Colegiul Național „Traian Doda” și Spitalul Municipal de Urgență.

Bianca METEŞ