Caransebeşeni la Curtea Regelui Mihai


La invitaţia Curţii Regale a României, o delegaţie a Primăriei Caransebeş a participat, în cursul săptămânii trecute, la un Garden Party. Din grup, condus de consilierul local Stelian Cornea, au mai făcut parte Emeric Szekely-Rece, Oana Buda-Oprean şi Ani Stoicănescu. Delegaţia a întreţinut conversaţii interesante cu academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, Bogdan Olteanu, Cornel Nistorescu, cu reprezentanţii unor comunităţi locale.

,,Rostul acestei întâlniri este ca fiecare regiune din ţară să fie reprezentată. Toate cele 41 de judeţe sunt reprezentate cu ce are comunitatea mai bun. Îi invităm, în general, pe cei care s-au distins în ultimul an prin ceva special”, a  precizat Alteţa-Sa Regală Principele Radu, în cercul căruia delegaţia Caransebeşului s-a aflat la discuţii timp îndelungat.

Peste 2.000 de oameni, printre care numeroase personalităţi ale vieţii publice, diplomatice şi culturale, au participat în curtea Palatului Elisabeta din Capitală, la un Garden Party dat în cinstea Regelui Mihai, organizat pentru a marca Ziua Regalităţii în România, sărbătorită în data de 10 mai. Printre cei prezenţi la eveniment s-au numarat  personalităţi politice precum Călin Popescu Tăriceanu, Theodor Paleologu şi Daniel Constantin, Mihai Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informaţii Externe, dar şi ambasadorii Statelor Unite ale Americii, ai Franţei, Spaniei, Rusiei, Chinei, Iordaniei şi Republicii Moldova.

Sonia BERGER