Caransebeşeni cu drepturi şi obligaţii „majore”


Joi, 27 martie, Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Caransebeş a găzduit ceremonia de înmânare a titlului de Cetăţean al municipiului, tinerilor care au împlinit vârsta majoratului în cursul primului trimestru al acestui an. La eveniment au participat primarul Marcel Vela, city-managerul Nicolae Borcean, secretarul Primăriei, Ana Bratu, şeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Marius Frăţilă, şefa Cabinetului primarului, Diana Ţârdea, precum şi o mare parte dintre cei 73 de tineri cărora trebuia să le fie înmânate aceste certificate.

„La Caransebeş a devenit deja o tradiţie ca tinerii care au împlinit frumoasa vârstă de 18 ani să primească o diplomă, un certificat care atestă faptul că sunt cetăţeni majori ai municipiului, cu drepturi depline, dar şi cu obligaţii, ca şi cetăţean român, dar şi al Uniunii Europene. E un moment important, un moment de răscruce în viaţa fiecărui om, iar noi vrem să-l marcăm ca atare. Vă doresc mult succes în viaţă şi sper să aveţi un viitor plăcut, un viitor pe care vi-l doriţi, într-o şansă pentru municipiul Caransebeş, având în vedere că urmează să vă alegeţi o carieră, să vă urmaţi un destin. Mult succes!”, le-a urat Marcel Vela tinerilor.

După ce toţi cei prezenţi au închinat câte o cupă cu şampanie, Marcel Vela le-a prezentat tinerilor biroul primarului, apoi, cu toţii, au făcut o fotografie de grup în faţa Primăriei.

Cei care nu au fost prezenţi la această ceremonie îşi vor primi certificatele acasă, prin poştă.

Bogdan NAUM