Spitalul şi „Gugulania Art”, în slujba gugulanilor


În ediţia trecută a ziarului am consemnat faptul că cei doi secretari de stat pe care Caraş-Severinul i-a avut în Guvernul Ponta – Horia Irimia şi Gheorghe Hogea – îşi desfăşoară acum activitatea la Caransebeş. Fost secretar de stat în Ministerul Mediului, la Agenţia de Protecţie a Mediului, şi secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, până în luna februarie, Horia Irimia este acum director economico-financiar la Spitalul Municipal de Urgenţă. Fostul deputat Gheorghe Hogea, care a îndeplinit funcţia de secretar de stat la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, este acum noul director al SC „Gugulania Art”, societate care aparţine de Consiliul Local.

Dintr-o discuţie purtată cu primarul Marcel Vela, pe marginea acestor schimbări, am înţeles că din partea lui Horia Irimia se aşteaptă ca noul director al spitalului, care este de formaţie economist, să reuşească să redreseze financiar unitatea medicală, să dezvolte relaţia cu Casa Judeţeană de Sănătate şi, în special pe proiecte europene, să continue actualul proiect, prin care la spital urmează să fie adusă tehnică în valoare de 4 milioane de euo, pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale către populaţie, cu atât mai mult cu cât, din cei peste 15.000 de pacienţi trataţi aici în fiecare an, doar 5.000 sunt din Caransebeş, ceilalţi fiind din alte localităţi. „Suntem în permanenţă preocupaţi de acest spital şi dorim ca serviciile medicale şi cele hoteliere, dotarea, actul medical, totul să fie la standarde europene, având în vedere că avem medici de calitate şi un personal de excepţie, care pot face acest lucru”, a declarat Marcel Vela.

În aceeaşi perspectivă de creştere a echipei care este implicată în actul administraţiei locale a fost numit şi Gheorghe Hogea în funcţia de director al SC „Gugulania Art”. Aceasta va administra sălile de spectacole din Caransebeş, evenimentele culturale şi, împreună cu municipalitatea, va încerca să dezvolte activităţi comerciale care în momentul de faţă nu există pe piaţa din Caransebeş. „Mă refer la două iniţiative pe care le vom avea cu «Gugulania Art» şi cu noul director Gheorghe Hogea, respectiv acela de a reactiva Magazinul Economat de pe Str. Ardealului, pentru persoanele vârstnice şi cele cu probleme sociale din municipiu, şi, în acelaşi timp, dorim să demarăm o activitate în subordinea acestei societăţi comerciale, prin care să oferim cetăţenilor servicii prin spălătorii şi curăţătorii chimice şi bio, care în prezent nu există la nivelul la care sunt solicitate de caransebeşeni”, a mai spus primarul municipiului.

Mădălina DOMAN