Aparatură de 80.000 de euro la spitalul din CaransebeșMai multe secții ale Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeş beneficiază, de săptămâna trecută, de aparatură ultramodernă în valoare de 80.000 de euro, care va fi achitată în următorii trei ani din veniturile proprii ale unităţii medicale.
„Se întâmplă lucruri pozitive la spital, astăzi ne-a sosit aparatură ultramodernă – două ecografe staționare, unul cu patru sonde, unul cu trei sonde, cinci monitoare dotate cu videoprintere ultraperformante, două holtere TA, două holtere EKG, spirometru, cinci monitoare vitale și două electrocardiografe. Este aparatură extrem de necesară pentru spital. Un electrocardiograf se va folosi în comun de către secțiile Medicină Internă, Cardiologie și Ginecologie, un ecograf strict doar de Ginecologie, electrocardiograful și monitoarele de funcții vitale la Urgențe. În perioada imediat următoare vor veni monitoare performante de funcții vitale și pentru Terapie Intensivă”, a declarat managerul spitalului, Adrian Cican.
Primarul Felix Borcean l-a felicitat pe manager, asigurându-l şi în continuare de tot sprijinul Primăriei. „Pentru că ce și-a propus se realizează, pentru rapiditatea și eficiența cu care lucrează şi pentru că am văzut calitate în actul managerial, în sensul reducerii datoriilor, voi propune în proiectul de buget pe anul acesta să preluăm noi, la Primărie, achitarea utilităților spitalului”, a spus Felix Borcean. (M. Doman)