Început perfect pentru Viitorul Caransebeş


moldova noua caransebes 1

C.S. Moldova Nouă – Viitorul Caransebeş 1-4 (0-3)

Campionatul Ligii a IV-a a debutat sâmbătă, 3 septembrie, gugulanii conduşi de pe banca tehnică de Dan Doran evoluând în prima etapă în deplasare, la CS Moldova Nouă. La meci, găzduit de Stadionul „Minerul”, au asistat aproape 100 de spectatori, însă, spre dezamăgirea lor, cei care au plecat cu toate cele 3 puncte au fost caransebeşenii, care au venit la Dunăre cu intenţia declarată de a câştiga.

Partida a început în obişnuita notă de tatonare, în primele 25 de minute ocaziile de a înscrie fiind împărţite. Scorul a fost deschis în minutul 29, atunci când Imbre a centrat de pe dreapta, iar Negoescu a trimis, cu piciorul, în poarta apărată de Blănariu. După doar 4 minute, autorul pasei de la primul gol, Imbre, a insistat la o minge în careul gazdelor, a fost faultat, iar Dorian Micloşină a arătat punctul cu var, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Şandru, care a trimis o „scăriţă”, derutându-l pe Blănariu.

Până la pauză, caransebeşenii au mai înscris o dată, în minutul 36, când căpitanul Şandru a centrat de pe partea stângă, acelaşi Negoescu învingându-l, din nou, pe Blănariu.

În minutul 67, gugulanii au rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Arnăut, care a văzut pentru a doua oară cartonaşul galben. Chiar şi aşa, cei care au înscris au fost tot oaspeţii, prin acelaşi Şandru, care, în minutul 71, a avut o incursiune penetrantă pe aripa stângă, şutul său la colţul lung neputând fi scos de Blănariu, căpitanul caransebeşean marcând cel mai frumos gol al meciului.

Gazdele au înscris golul de onoare în minutul 90, prin Folea, care a scăpat singur spre poarta gugulană şi a reuşit să-l învingă pe Birăescu.

„Efort mult, dar realizări puţine. Ne-am reunit de numai două săptămâni, avem doar patru antrenamente, şi folosim doar jucători autohtoni. Ne-a învins o formaţie matură, cu fotbalişti rutinaţi, dar nu pe un joc de echipă, ci pe execuţii personale. Pentru noi nu e o tragedie, mergem mai departe, pentru a forma o echipă competitivă la nivelul Ligii a IV-a, cum de altfel Moldova Nouă a avut, dând mulţi fotbalişti de-a lungul timpului. Felicit echipa oaspete pentru rezultat şi, de asemenea, brigada de arbitri, care a condus jocul foarte bine”, a declarat antrenorul gazdelor, Narcis Folea.

„A fost o victorie meritată, diferenţa putea fi, zic eu, mai mare, dar deocamdată, fiind şi primul meci, suntem mulţumiţi şi cu atât, având în vedere că am şi început jocul cu trei juniori sub 21 de ani, nu cu doi, aşa cum ne obligă regulamentul. Pe lângă Şandru, Negoescu sau Bona, dorim să creştem cât mai mulţi copii, pentru a avea schimbul de generaţii asigurat. Din păcate, nici la acest meci nu am reuşit să aliniem «unsprezecele» de bază, deoarece unii jucători, printre care Suru şi Neagu, au lipsit din motive bine întemeiate, iar Feneş este accidentat. Ţin să le mulţumesc jucătorilor, pe de o parte fiindcă ne-am deplasat la Moldova Nouă cu maşinile personale, iar pe de altă parte pentru că au ascultat indicaţiile tehnico-tactice şi în final am reuşit să ne impunem categoric. Remarc întreaga echipă, şi în special pe Dani Şandru, căpitanul nostru şi omul meciului. Mai vreau să le spun suporterilor noştri, pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare sâmbătă, la ora 16, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, că, în toate jocurile pe care le vom face, ne va interesa, bineînţeles, şi scorul, dar în primul rând urmărim să fim un grup, o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, ne-a declarat după meci antrenorul oaspeţilor, Dan Doran.

C.S. Moldova Nouă: C. Blănariu, V. Nicolici, F. Ursu, I. Dăneţ, V. Miatovici, R. Ţuţulan, D. Sofronie, S. Nicolici (min. 46, N. Folea), I. Turcin (46, A. Tabarcea), I. Găină (60, C. Nistoran), V. Lingurar (46, R. Sterie); rezerve: M. Flescaciuc, D. Jurca, N. Constantinovici. Antrenor, Narcis Folea.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, G. Văluşescu (87, M. Gheorghescu), L. Vătafu, C. Arnăut, Ov. Bălan, M. Dragomir, D. Şandru (80, C. Ungur), N. Imbre (62, D. Buzan), N. Dumitru, C. Negoescu (70, B. Gulea); rezerve: B. Drăgoi, A. Oprea. Antrenor, Dan Doran.

Sorin ROGOZ