Legea pensiilor a fost adoptatăAlături de membrii Camerei Deputaților, am votat noua lege a pensiilor, care a fost adoptată cu majoritate de voturi, după ce aceasta a trecut de Senat. Așadar, de la 1 ianuarie, pensiile vor crește!
Felicit Ministerul Muncii, condus de dna ministru PSD Simona Bucura Oprescu, dar și Comisia de Muncă din Camera Deputaților, condusă de deputatul PSD Adrian Solomon, pentru orele de muncă depuse pentru actuala formă a acestei legi.
Obiectivul principal al acestei legi este corectarea inechităților și, desigur, creșterea punctului de pensie. Contributivitatea și munca sunt cei doi piloni pe care se bazează noua lege!
Inechitățile trebuie să dispară definitiv, iar noua lege a pensiilor nu face altceva decât să le redea românilor drepturile cuvenite. Datorită acestei legi, românii vor beneficia de pensii crescute. Munca fiecărui român trebuie respectată, iar cum altcumva să se întâmple acest lucru, decât prin corectarea acestei legi, care aduce acum egalitate de drepturi. Recalcularea tuturor pensiilor românilor va însemna anularea acelor situaţii discriminatorii apărute în trecut, conform cărora oameni care au muncit în acelaşi domeniu şi aceeaşi perioadă aveau pensii diferenţiate de câteva sute de lei. În al doilea rând, redimensionarea pensiilor va conduce la consolidarea principiului contributivităţii, prin limitarea pensionărilor anticipate şi uniformizarea condiţiilor de vechime necesar a fi îndeplinite. De asemenea, la stabilirea drepturilor de pensie se va lua în calcul valoarea contribuţiilor plătite şi vechimea realizată efectivă în muncă, urmând să rezulte pensii egale pentru toţi românii cu aceeaşi vechime şi cu aceeaşi contribuţie în perioada angajării. Nu este normal să existe diferențe între femei și bărbați sau între cei care au muncit pe aceeași durată, însă au ieșit la pensie în ani diferiți.
PSD a sprijinit mereu pensionarii români, fiindcă considerăm că o lege a pensiilor corectă este o formă de respect pentru românii care au muncit, dar și pentru cei care încă muncesc și vor deveni pensionari și care vor putea să își calculeze pensia după noua formulă de calcul.
Deputat
Romulus-Marius DAMIAN
Circumscripţia Electorală Nr. 11 Caraş-Severin