Firma Benning, sponsorizare cu echipament pentru tinerii fotbalişti de la CSŞ CaransebeşMarţi, 14 noiembrie, la sediul Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentat noul echipament al Grupei U15, copii născuţi în anii 2009 şi 2010, la fotbal, sponsorizat de Compania Benning.
La eveniment au luat parte Laura Andrei, directorul CSŞ Caransebeş, Toma Peica, şeful Catedrei de Fotbal din cadrul clubului, Rivelino Sbenghea, antrenorul Grupei U15, Marian Corduneanu, consilier local şi membru în Consiliul de Administraţie al CSŞ Caransebeş, precum şi Floriana Micşa şi Cristian Birăescu, reprezentanţii Companiei Benning, sponsorul care a asigurat echipamentul sportiv în valoare de peste 10.000 de lei.
Compania Benning – a spus Floriana Micşa – a sprijinit în ultimii ani sportul, în special fotbalul şi atletismul, atât cu echipament, cât şi prin implicarea în diferite activităţi, dar şi sănătatea şi acţiunile din domeniul învăţământului, din Caransebeş.
La rândul lui, Cristian Birăescu, care încă joacă fotbal, fost junior la CSŞ Caransebeş, a vorbit despre cei cinci ani frumoşi petrecuţi la acest club, despre parcursul său sportiv şi despre faptul că, de şapte ani, este angajat al firmei Benning, perioadă în care a putut să-şi continue activitatea de fotbalist.
„Cristi Birăescu a fost un «produs de export» al nostru, el mergând la Academia Gică Popescu, ceea ce este mare lucru”, a spus despre el Toma Peica.
Marian Corduneanu, fost jucător, şi el, la CSŞ Caransebeş, şi al cărui fiu face parte din Grupa U15 a clubului, a declarat că e normal să te implici în aceste activităţi atunci când eşti delegat de Consiliul local, nu doar să faci act de prezenţă în conducerea clubului.
„Te implici prin fapte, nu prin vorbe. Şi atunci, dacă există şi pasiune, şi îţi şi place, este normal ca iniţiativele să se şi concretizeze. În primăvară am mai oferit un rând de echipament, atunci împreună cu Dumitru Rujan, care a răspuns solicitării mele. Modelul conducerii firmei Benning ar trebui urmat de fiecare om potent financiar, care poate să sprijine aceşti copii, fiindcă nu facem asta pentru altcineva decât pentru tinerii noştri, pentru comunitate, pentru că pe echipamentul lor scrie CSŞ Caransebeş”, a mai spus Marian Corduneanu.
Echipamentul de joc este format din tricou, şort şi jambiere marca Patrick, personalizat cu logo-ul CSŞ Caransebeş, pe piept cu sponsorul principal, firma Benning, iar echipamentul de prezentare cuprinde bluză şi pantaloni de trening. În următoarea etapă, a adăugat Marian Corduneanu, în afară de tricourile de antrenament şi bidoanele pentru apă, cumpărate deja de firma Benning, vor fi achiziţionate şi bluze de antrenament.
Antrenorul Rivelino Sbenghea a subliniat faptul că este vorba despre un număr de 25 de echipamente sportive. „Copiii sunt pe o pantă ascendentă, în sensul că progresăm de la antrenament la antrenament, de la meci la meci”, a mai spus acesta.
În încheiere, Toma Peica a vorbit despre Catedra de Fotbal a CSŞ Caransebeş, despre antrenorii Rivelino Sbenghea şi Ion Bica, dar şi despre structura secţiei şi despre rezultatele tinerilor fotbalişti.
Marian Corduneanu a mai anunţat că, recent, CSŞ Caransebeş a încheiat un contract de servicii medicale cu cabinetul dr. Bhupinder Singh, prin care copiii de la Secţia fotbal a clubului vor beneficia gratuit de consultaţii şi tratament de specialitate.
Sorin ROGOZ
Foto: Roland Liviu BĂRAN