Un titlu naţional, la Caransebeş


Ȋn perioada 21-25 august, pe plaja „Cazino” din Mamaia a avut loc Campionatul Naţional de Cadeţi şi Cadete la volei. Atât la turneul masculin, cât şi la cel feminin, au participat 16 echipe de la cluburi sportive din Bucureşti, Sighetul Marmaţiei, Oradea, Caransebeş, Timişoara, Reşiţa şi Constanţa. Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş, antrenor prof. Laura Andrei, a deplasat pe Litoral mai mulţi sportivi, întorcându-se de la Mare cu un titlu naţional şi cu alte rezultate foarte bune. Astfel, la Junioare, echipa formată din Denisa Pujky (CSŞ Caransebeş) şi Raluca Rovas (PROVOLEI Arad) a învins în finala la această categorie de vârstă, scor 2-0 (pe seturi, 21-19, 22-20) formaţia Hand United din Arad, cele două tinere devenind noile campioane ale României la volei pe plajă. Tot o caransebeşeancă, Iulia Filip, a făcut parte, alături de Beatrice Galiţ, de la CSM Timişoara, din echipa care a pierdut finala mică la Junioare, în faţa fetelor de la Dinamo Bucureşti, ocupând astfel locul IV.

La Juniori, echipa Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş, formată din Sebastian Popa şi Liviu Murgoi, a ocupat în final locul VIII, iar la Cadete, formaţia compusă din Roxana Bogdan şi Teodora Drăghici s-a clasat pe locul VII.

Să mai spunem că, la Cadeţi, C.S. Universitatea Reşiţa a învins în finală echipa de la C.V.M. Tomis Constanţa cu scorul de 2-0. Astfel, Lucian Bădiceanu şi Marius Roşu au devenit campionii României la această categorie de vârstă, fără niciun set pierdut, confirmându-şi postura de „tricolori”. Ei au reprezentat România, alături de antrenorul lor, prof. Dan Mihai Jitaru, ȋn perioada 24-26 august, la Cupa Continentală de la Moscova, iar marţi, 27 august, au participat la Campionatul European U18, din Belarus. (S. Rogoz)